Кандидатите за районни кметове на ГЕРБ спечелиха четири от шестте

...
Кандидатите за районни кметове на ГЕРБ спечелиха четири от шестте
Коментари Харесай

ГЕРБ спечели битката за четири района в Пловдив, ПП-ДБ - два

Кандидатите за районни кметове на ГЕРБ завоюваха четири от шестте региона на Пловдив. Това сочат окончателните данни при 100 % обработени протоколи. За претендентите на ПП-ДБ е записана победа в останалите два региона. 

В регион " Южен " Атанас Кунчев от ГЕРБ измъква успеха на косъм от Красимир Александров от ПП-ДБ с 47,38 % против 45,34 %, което в гласове е единствено 282 разлика. В регион " Централен " завоюва досегашният кмет Георги Стаменов. За него са дали своят вот 49,25 %, а за съперника му Чило Попов от ПП-ДБ - 45,26 %. 

В регион " Тракия " е регистрирана безапелационна победа за претендента на ГЕРБ Георги Гатев. Той е събрал 60,35 % поддръжка против Николай Гюров от ПП-ДБ с 32,04 %. В регион " Източен " също има безапелационна доминация на ГЕРБ. Емил Русинов е събрал 74,24 % от вота на жителите, а Ерол Садъков от " Браво, Пловдив ", който водеше на първи тур се е сринал до 16,78 %. 

ПП-ДБ прави своя пробив в останалите два региона на Пловдив. " Западен " към този момент си има кметица - Тони Стойчева от ПП-ДБ. Тя е спечелила 48,31 % от вота на жителите на региона, което й носи триумфа против претендента на ГЕРБ Ангел Славов - 46,36 %. 

Венцислава Любенова от ПП-ДБ е новият кмет на регион " Северен ". Тя е събрала 48,28 % избор. Нейният конкурент - Илиян Лалев от ГЕРБ има 43,61 % поддръжка. 

На предходните локални избори през 2019 година партията на Бойко Борисов завоюва и шестте региона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР