Кандидатите от листата на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България“

...
Кандидатите от листата на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България“
Коментари Харесай

Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ с послание към българските жени: Вие решавате кой да управлява България

Кандидатите от листата на коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ означиха Осми март като раздаваха семена за култивиран цветя на площада пред МОЛ „ Ларго “ в Благоевград и приказваха с гласоподаватели за проблемите пред българската жена.

Те припомниха самодейността на ПП-ДБ за възстановяване на закона против домашното принуждение. Законът беше отритнат с гласовете на другите партии и по този начин бе пропусната опцията да се понижат заплахите за дамите в риск. Водачът на листата Андрей Гюров уточни, че социолозите предсказват победа на обединението и пое ангажимент да прокарат закона, когато получат нужното болшинство в новото национално заседание. В събитието участваха още претендентите Боряна Шалявска, Станислав Кимчев и Методи Байкушев.

В Благоевград обединението се обърна към българките със особено обръщение във връзка интернационалния ден на дамата:

Осми март е на първо място празник на свободата. Правата на дамите на работното място и в политиката са отвоювани постепенно и мъчно, освен това не толкоз от дълго време. Едва през 1938 година за пръв път българките получават лимитирано право да гласоподават в парламентарни избори. Има още доста да се направи, с цел да усещат дамите, че са същински равни пред закона. И че всеки, който се пробва да отнеме свободата им или да се отнася зле с тях, ще получи отпор – публичен и институционален.

По традиция на 8 март в България честваме Жената във всичките ѝ превъплъщения в персоналния и публичен живот. Поднасяме цвете и думи на благодарност пред силата и мъдростта, която всяка от Вас носи в себе си. Точно тези мощ и мъдрост са толкоз нужни на страната ни в този момент!

Според последното броене през 2021 година в България има малко над 3 млн. пълнолетни дами. Това е повече от цялата изборна интензивност през октомври предходната година. Представете си всички тези дами да излязат и да гласоподават на 02 април!

Българките могат да дефинират кой да ръководи България.

Да почетем днешния ден като си обещаем, че ще упражним мъчно извоюваното право на глас самоуверено и умно след 25 дни. Право, което единствено преди един човешки живот не е било за всички. Има по какъв начин България да стане естествена европейска страна.

     * Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР