Кандидатът за президент на Франция от дясната партия Републиканците Валери

...
Кандидатът за президент на Франция от дясната партия Републиканците Валери
Коментари Харесай

Кандидат за президент на Франция проговори на руски: Искам да кажа на гордия руски народ, че трябва заедно да изградим мир в Европа

Кандидатът за президент на Франция от дясната партия " Републиканците " Валери Пекрес се обърна в ефира на телевизионния канал France 5 към руснаците на съветски в неделя вечерта и прикани за създаване на общо бъдеще на Европа, оповестява ТАСС, съобщи Гласове.

„ Искам да кажа на гордия съветски народ, че би трябвало дружно да изградим мир в Европа “, сподели Валери Прекрес, добавяйки, че военни действия в Украйна „ биха били огромна неточност “. В младостта си тя е учила съветски и даже е посетила кримския лагер " Артек ".

„ Мисля, че Франция, дружно с Европейски Съюз, би трябвало да предложат на Владимир Путин нова конференция за сигурността в Европа “, добави Пекрес, съгласно която сходен ход би обезпечил непоклатимост на континента.

Както сподели по-рано представителят на френското държавно управление Габриел Атал, посещението на френския президент Еманюел Макрон в Москва на 7 февруари и в Киев на 8 февруари ще бъде продължение на напъните на Париж за деескалация на обстановката към Украйна. Освен това през последните седмици Путин и Макрон организираха три телефонни диалога на тази тематика: на 28 и 31 януари и на 3 февруари.

Je veux dire au fier peuple russe que nous devons construire la paix en Europe et que commencer une guerre avec l`Ukraine serait une terrible erreur.
— Valérie Pécresse (@vpecresse)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР