Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов, който е син

...
Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов, който е син
Коментари Харесай

Манол Иванов пред БНТ: Футболните хора копнеят да видят решения от някой нов човек

Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов, който е наследник на легендата на Левски - Александър Манолов, приказва в предаването " Арена спорт " за това какво желае да промени в българския футбол и по какъв начин би трябвало да тръгнат нагоре нещата в този спорт.

" През годините в живота си, в бизнеса, съм се управлявал от една максима, когато приказвам с човек, който има бизнес или е направил друго нещо, в един момен си споделям: " Защо и аз да не го направя? Имам ли тази опция? Имам ли опита? " Това стартира да поражда в мен тази сериозна концепция ", показа Иванов пред камерата на Българска национална телевизия.

Наскоро той стартира да обикаля из България, с цел да се среща с обособените клубове в страната. Бившият изпълнителен шеф на Нефтохимик Бургас описа по какъв начин протича акцията и по какъв начин футболните хора одобряват неговите хрумвания.

" Над упованията ми се случват нещата все още. На всяка една среща има посещаване от съвсем 90-95% от представителите на футболните клубове. Видях, че копнеят за това да видят някакви решения, някакви визии от някой нов човек ", разяснява той.

Иванов приказва за възможностите си да стане президент на БФС. Той разяснява и другите претенденти за този пост.

" В пространството се говореше, че новият президент би трябвало да бъде не толкоз различим, да бъде предприемач. Тръгнах доста самоуверено напред, само че оня ден, когато чух от един от моите противници - Георги Градев, малко се дезоирентирах, откакто той сподели, че ние останалите сме " джоук " (шега, смешка). За мен не е ок, поради неговото съдействие в екип през последната година и половина и последвалото му овакантяване на щаба на Димитър Бербатов. Много почитам Христо Крушарски за това, което прави през годините. Той обаче, има един проблем. Крушарски е притежател на клуб и преди време закупи 100% от акциите. Ако печели изборите, той би трябвало да напусне Локомотив Пловдив, тъй като се получава спор на ползи. Бях почитател на Илиян Стоянов, само че поради това, че той следи процесите от към 10 000 километра и чете това, което е единствено в медиите, считам, че няма кой знае какви шансове. Това не значи, че аз ставам водач ", съобщи той.

Иванов показа, че възнамерява да понижи броя на хората в Изпълкома на БФС, като в него към този момент няма да има футболни президенти.

" Бих понижил броя на хората в Изпълкома до 7, в случай че шампионатите се управляват от Професионалната футболна лига. От ПФЛ ще имат квота от двама души в Изпълкома, колкото ще бъде тази и на БФС, а последните трима членове ще бъдат избрани от клубове, без да бъдат избирани президенти или притежатели на тимовете ", сподели Иванов.

Цялото изявление с него можете да видите във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР