Кандидатът за премиер на Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/

...
Кандидатът за премиер на Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/
Коментари Харесай

Акад. Денков: Истината е, че си нямаме доверие с ГЕРБ, съставът на МС ще бъде консенсусен

Кандидатът за министър председател на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ акад. Николай Денков съобщи, че сме юни, а още няма бюджет . Пред публицисти той съобщи, че по закон служебният кабинет е бил задължен още през октомври да внесе бюджет , само че не го е направил и в този момент били на път да има второ удължение.

„ Това основава проблеми освен по какъв начин ще се изразходват средствата. От докладите на Министерството на финансите /МФ/ се вижда, че има проблем със събираемостта на налозите “, добави той и посочи, че в министерството би трябвало да влезе сериозен екип , който да се оправи с казуса.

По мотив правосъдната система , той посочи, че би трябвало да има промени в законите, само че първо би трябвало да има работещо Народно заседание. Според него има редица насъбрани проблеми и разясни:

„ Това по Националния проект за възобновяване и резистентност не са единствено за пари, а за забавени промени – и за правосъдна система, и опазване на здравето, и енергетика. Първи приоритет е да има държавно управление, което да работи. “

Истината е, че си нямаме доверие с ГЕРБ , разкри акад. Денков и добави, че в диалозите с Мария Габриел виждал , „ че към нея мога да вярвам “ . По думите му полемиката с нея вървяла градивно и се чували рационални причини .

„ Съставът на Министерски съвет /МС/, както ще видите, е консенсусен “ , съобщи той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР