Кандидатът за премиер Асен Василев все още не разполага с

...
Кандидатът за премиер Асен Василев все още не разполага с
Коментари Харесай

Асен Василев: Русия започна конфронтацията първа

Кандидатът за министър председател Асен Василев към момента не разполага с нужната поддръжка от 121 депутати, само че няма да договаря с Има Такъв Народ, които унищожиха последната управническа коалиция, сподели самият той в предаването “Панорама” на Българска национална телевизия. В петък президентът Румен Радев му връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление на “Продължаваме промяната”.

Дали министър председателят в оставка Кирил Петков ще бъде министър в новия проектокабинет на Политическа партия зависи от диалозите с съдружните сътрудници и решението на партията, обясни Василев.

“В момента към момента търсим поддръжка за програмата на този кабинет и методът, по който работи. Да тръгнем да сглобяваме кабинет преди да е ясно дали програмата и методът на водене на политика имат поддръжка е прибързано” – сподели Василев.

“Продължаваме промяната” няма да договаря с групировката на Слави Трифонов, категоричан бе той.

“Не, нямаме и желание. С господин Трифонов и изобщо с Има Такъв Народ като конструкция, ръководена по метода, по който тя влезе в първия кабинет, имаме съществени разлики. Целите, които ние считаме, че би трябвало да се следват, е средствата да отиват при всички български жители и да се спре с това избрани компании да взимат огромни поръчки, да са авансово определени. Трудно виждам по какъв начин Политическа партия може да взаимодейства по този метод с някой. Затова ние търсим сега хора, които доста ясно желаят да застанат на страната на жителите. В цяла Европа имаме най-голямото неравноправие сред небогати и богати и главната причина за това е, че всички еврофондове отиват при авансово определени компании с авансово нагласени поръчки”, разяснява претендентът за министър председател.

Василев съобщи още, че решението за изгонването на съветските дипломати е взето по рекомендация на Външно министерство:

“Взел го е по информация, предоставена от службите за национална сигурност, където е имало и рекомендация в съответния отчет Външно министерство за тъкмо 70 души. Поне това ни беше казано в съвещанието на Народното събрание. След това ДАНС са работили с Външно министерство и те си придвижват съответните ноти.”

Василев счита решението за вярно. По думите му не България е страната, която търси борба.

“Русия стартира борбата – тя ни постави в лист с противников страни. Тя ни спря газа, макар че ние си бяхме платили. Няма по какъв начин някой да каже: “ти си вражеска страна, ние ще стреляме с ракети по Лондон и всички други противников държави” и ние да се държим “те ни плюят все едно, че дъжд ни вали”, акцентира той.

Василав напомни, че това не е първият път, в който се прекъсват дипломатическите връзки сред България и Русия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР