Кандидатът за председател на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен направи

...
Кандидатът за председател на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен направи
Коментари Харесай

Фон дер Лайен обеща европейска минимална заплата и квоти за жени в бизнеса

Кандидатът за ръководител на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен направи нови обещания към социалистите и центристите в Европарламента. Утре евродепутатите ще гласоподават номинацията ѝ и към този момент не се знае дали тя ще събере нужните 374 гласа.

Тя има поддръжката на своята Европейска национална партия (ЕНП) – 182 гласа. С обешания за европейска минимална заплата и квоти за бордовете на фирмите, Фон дер Лайен се надява да завоюва останалите към 200, от които има потребност.

В писма към групите на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и " Обнови Европа ", видени от " Гардиън ", тя дава обещание да даде на Европарламента право на законодателна самодейност, вместо тя да бъде единствено в ръцете на Комисията.

Фон дер Лайен дава обещание да вкара " квоти за баланс на пола в бордовете на фирмите " - политика, препоръчана от Европейска комисия през 2012 година, и да вкара " юридически инструмент, който подсигурява, че всеки служащ в съюза има обективна минимална заплата, която му разрешава заслужен живот в страната, в която живее ".

Що се отнася до климата, тя счита, че Европейски Съюз би трябвало да работи по-амбициозно и да понижи нездравословните излъчвания с 50% до 2030 година, както и да има проект за понижение с 55%. Фон дер Лайен поддържа и проекта на френския президент Еманюел Макрон за " въглероден граничен налог " - той би блъснал компании, основани в трети страни, които не съблюдават европейските правила за запазване на околната среда.

Тя прикани и за повече взаимност във връзка с имиграцията и настоя, че настоящето съглашение за Брекзит е " най-хубавата и единствената допустима договорка за подредено отдръпване ". Ако ѝ предложат основателни аргументи обаче, е склонна участието на Англия да бъде удължено след 31 октомври.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР