Кандидатът за поста министър на икономиката на Германия и съпредседател

...
Кандидатът за поста министър на икономиката на Германия и съпредседател
Коментари Харесай

Кандидатът за министър на икономиката на Германия разкритикува Северен поток 2

Кандидатът за поста министър на стопанската система на Германия и съпредседател на партия " Съюз 90/Зелените " Роберт Хабек разкритикува газопровода " Северен поток 2 " в изявление за вестник " Зюддойче цайтунг ".

По-конкретно той се отхвърля да гледа на газопровода като търговски план .

" Северен поток 2 " в никакъв случай не е бил просто частен стопански план . Това е стратегически план, който оказва напън върху Украйна и усилва зависимостта на немската политика ", посочи Хабек.
 Съединени американски щати постановат нови наказания против „ Северен поток 2 “
Съединени американски щати постановат нови наказания против „ Северен поток 2 “

Държавният департамент показа в Конгреса отчет...

Според немските медии в новото държавно управление Хабек ще оглави Министерството на стопанската система и ще заеме поста вицеканцлер, а неговата съратница Аналена Бербок (другият съпредседател на Зелените) ще стане външен министър, а водачът на Свободната демократическа партия (СвДП) Кристиан Линднер ще оглави Министерството на финансите. Канцлер ще бъде водачът на Социалдемократическата партия Олаф Шолц.

Газопроводът " Северен поток 2 " се простира от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия и се състои от две тръби с общ потенциал от 55 милиарда куб. метра газ годишно. Строителството завърши на 10 септември, макар многочислените наказания на Съединени американски щати и съпротивата от други страни.
 Германия прекрати сертификацията на
Германия прекрати сертификацията на " Северен поток 2 "

Документацията на компанията оператор не е наред

За стартирането на газопровода е належащо да приключи узаконяването на компанията Nord Stream 2 AG като самостоятелен оператор на тръбопровода. Противниците на плана считат, че това опонира на обновената Газова инструкция на Европейски Съюз, според която разнообразни компании би трябвало да се занимават с производството и доставката на газа.

Миналата седмица немският регулатор прекрати процедурата по узаконяване, като предложи Nord Stream 2 " да сътвори немско дъщерно сдружение, което още веднъж ще би трябвало да подаде цялостен набор от документи.
 Зеленски зове Съединени американски щати да наложат нови наказания против
Зеленски зове Съединени американски щати да наложат нови наказания против " Северен поток 2 "

" Газовият шантаж на Европа би трябвало да завърши вечно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР