Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се върне

...
Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се върне
Коментари Харесай

Мария Габриел ще предложи правителство. Въпреки отказа на ПП-ДБ и БСП за подкрепа


Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се върне при президента Румен Радев със състав на държавно управление. Това би трябвало да се случи най-късно в понеделник - тъкмо седмица, откакто президентът ѝ връчи мандат за съставянето на кабинет.

Пред публицисти в Народното събрание Габриел съобщи, че откакто цяла седмица ГЕРБ-СДС е провеждала срещи, в този момент е време за идващия стадий – „ поддръжка за държавно управление с първия мандат с ясни тематики и цели, експертно държавно управление за една година, само че към този момент ще си приказваме за имена и състав на Министерския съвет. "

По думите ѝ " през днешния ден въпросите ми са напълно ясни – кои сме тези, които сме виновни България в границите на първия мандат да съставимсвоето държавно управление ".

Заявката на Мария Габриел идва, макар че късно във вторник обединението ПП-ДБ удостовери, че няма да поддържа мандат на ГЕРБ-СДС. Преди това и Българска социалистическа партия се отдръпна от диалозите с партията на Бойко Борисов за държавно управление с министър председател някогашната еврокомисарка.

Без поддръжка от най-малко една от двете обединения ГЕРБ-СДС, които имат 69 депутати, математически не могат да съберат болшинство от над 121 гласа в Народното събрание. Заедно с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ имат общо 116 народни представители, а " Възраждане " през цялото време съобщи, че няма да поддържа непознато държавно управление, чието и да е то.

По тематиката за какво е подала оставка като еврокомисар, Габриел изясни, че по този начин е спазила законите, свързани с договорите на Европейски Съюз, Кодекса на труда на комисарите и конституционния ред на България. " За мен в тази стъпка има едно доста ясно обръщение – отговорност ", изясни тя. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен уточни, че подадената оставка е призната и ѝ благодари за работата като еврокомисар.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР