Кандидатът за кмет на Варна от ПП-ДБ Благомир Коцев е

...
Кандидатът за кмет на Варна от ПП-ДБ Благомир Коцев е
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ: Кандидатът за кмет на Варна от ПП-ДБ е разследван за престъпление по служба

Кандидатът за кмет на Варна от ПП-ДБ Благомир Коцев е разследван от прокуратурата за закононарушение по работа, само че повече от месец намира аргументи да не се яви в Окръжната следствена работа, с цел да му бъде предявено обвиняване по член 282 от Наказателен кодекс. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС юрист Бранимир Балачев на взаимен брифинг с сътрудниците си Славена Точева, Павел Христов и с кмета на Варна Иван Портних. Според Балачев след година следствие по няколко сигнала, касаещи работата на Коцев като регионален шеф, държавното обвиняване е намерило задоволително доказателства, с цел да го подведе под отговорност, само че той лавирал, до момента в който се записва в ОИК като претендент за кмет. " Имунитетът в този случай е противоречив, само че е значимо варненци да са наясно кой желае тяхното доверие. В понеделник ще внеса молба в прокуратурата - да заяви какъв брой пъти и с какви претекстове Благомир Коцев е отказал да се яви ", сподели Балачев. 

" През последните седмици някои строителни компании и ангажирани с пътните поправки в границите на огромния план на " ВиК " компании забавят осъществяването на дейностите и за това се вини общината, макар че възложителят е държавно сдружение. Това има директна връзка със започващата акция, както и с битката за асимилиране на едни милиарди в Министерство на регионалното развитие ", уточни Павел Христов.

Според кмета, който кандидатства за нов мандат, акцията ще покаже кой приказва истината и кой манипулира жителите. " Ние ясно споделяме какво вършим и ще вършим за Варна и си съблюдаваме обещанията, макар че през последните 4 година години поради ковид и ръководството на Промяната основни за града планове бяха блокирани. Трета година нито една европрограма в помощ на огромните градове не е отворена. Чакаме това да се случи и сме в подготвеност да влезем с летящ старт ", сподели Портних.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР