Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев заяви, че дългогодишният

...
Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев заяви, че дългогодишният
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Петър Младенов е братовчед на дядо ми

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев съобщи, че дългогодишният министър на външните работи по времето на Тодор Живков Петър Младенов е отдалечен братовчед на дядо му.

Тази седмица БГНЕС написа, че претендентът за кмет, повдигнат от " Обединени за София ", Васил Терзиев е племенник на Петър Младенов. В събота в изявление за Нова телевизия той сподели:

" Никога не съм виждал този човек в живота ми. Нито един път, не съм му племенник. Имам единствено една вуйна, която живее в Германия - сестрата на татко ми. Единствено тя ми е вуйна и аз съм неин племенник. Петър Младенов е отдалечен братовчед на дядо ми. Братовчед някакъв на дядо ми, само че до такава степен. "

Терзиев съобщи, че има доста обследвана родова история по майчина линия и че ще я разгласява за тези, които се интересуват. Родословното дърво наблюдава историята на фамилията му до началото на 19 век. " Родоначалникът се споделя Герго Казака ", сподели Терзиев.

Попитан дали се тормози от връзките на фамилията му с " Държавна сигурност " Терзиев отговори негативно:

" Няма по какъв начин да се тормозя. Аз имам вяра, че човек би трябвало да носи отговорност за личните си каузи. Аз знам по какъв начин съм постигнал триумфа си. Не са ми изкарвали дядовци и татковци оценките в учебно заведение, не са ходили те вместо мен на работа, не са работили те по 16 часа по 7 дни в седмицата. "

Терзиев сподели, че е приел всички неточности и уроци в житейския си път. Според него това да носиш отговорност за дейностите на различен човек е процедура от отминал режим, към който не би желал да се връщаме.

Васил Терзиев е безапелационен, че не се " отхвърля " от роднините си. " Това е една тематика, която беше подета, тя не е точна. Никога не съм се отричал и няма и да го направя ", сподели той.

Кандидатът за кмет на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Спаси София " чака, че на локалния избор ще отиде на втори тур, където ще се изправи против претендента на ГЕРБ Антон Хекимян или на Българска социалистическа партия - Ваня Григорова.

Попитан дали се цели някой ден да заеме премиерския пост, Терзиев отговори, че упоритостите му се изчерпват с сполучлив 4-годишен маднат, в който да покаже, че София може да се ръководи друго. " Неколкократно съм заявявал, че е най-важно на 29 октомври да реализираме безапелационен резултат ", сподели той.

На въпрос дали би сменил имена на дадени софийски улици Васил Терзиев сподели, че не би бягал от това. Той е на мнение, че има по-удачни имена за някои улици, само че все пак акцентира, че този проблем не е най-големият проблем на София. Според Терзиев най-наложително е да се решат проблемите, свързани с чистотата на въздуха и на самия град, с опазването на зелените площи, дигитализацията на общината и сложното паркиране.

Помолен да каже с по една дума асоциацията си за политическите водачи Терзиев дефинира водача на ГЕРБ Бойко Борисов като " минало ", съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков като " биткаджия ” и Асен Василев като " финанси ”, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова като " Бузлуджа ", и съпредседателите на " Демократична България " Христо Иванов като " умен ” и Атанас Атанасов " анти-Русия ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР