Кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Младен Шишков е абсолютният шампион

...
Кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Младен Шишков е абсолютният шампион
Коментари Харесай

Каратист от ГЕРБ по-харесван от Каназирева в областта

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Младен Шишков е абсолютният първенец по преференции в този избор за парламент в 17-и МИР. Той събира 2024 отметки персонално за него, техният брой е съвсем толкоз, какъв брой събра и на изборите през юли. Така досегашният народен представител от ГЕРБ, строителен инженер и треньор по карате, измества втория в листата доктор Иван Червенков от Асеновград, който има 1842 гласа. Изчисленията сочат, че за София ще пътуват трима парламентаристи от партията на Борисов и това са Дани Каназирева, която е събрала 1526 преференции, Младен Шишков и шефът на болничното заведение в Асеновград доктор Червенков.



Среброто в конкуренцията за преференции получава претендентът на Българска социалистическа партия Манол Генов. Асеновградчанинът бе втори в алената листа, само че събра и забележителен персонален избор ​- 2114. Той бие лидерката Веска Ненчева, която събра 1274 преференции. И двамата ще бъдат депутати, защото алените получават две места в района. Според осведомени положителният резултат на Генов се дължи на това, че хората го разпознават като върл социалист от Асеновград и деен народен представител в 43-тото и 44-тото Народно заседание, а в 45-ия и 46-ия парламент той бе лидер на листата на социалистите.

В другите листи на партиите няма разбъркване. В Народното събрание влиза лидерът на " Продължаваме промяната " мениджърът и бизнесмен инж. Росен Костурков с 1313 гласа. До него ще бъде културологът и бизнесмен Гергана Данева - 398, и юристът Стою Стоев - 155.

При " ИТН " Тошко Йорданов, който е първи в листата на района, е събрал 1239 желания. Вторият Танер Тюркоглу - 98, а шестият Лъчезар Бакърджиев - 252. Очаква се Йорданов да влезе от 16-и МИР и да отстъпи единствения мандат на Има Такъв Народ на Тюркоглу.

Останалите депутати от Пловдив-област в новия парламент ще бъдат Рамадан Байрам Аталай от Движение за права и свободи и Ангел Георгиев от прескочилата за първи път 4-процентовата преграда партия " Възраждане ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР