Кандидатът за антивирусна терапия, наречен PF-07321332, предотвратява репликацията на вируса

...
Кандидатът за антивирусна терапия, наречен PF-07321332, предотвратява репликацията на вируса
Коментари Харесай

Pfizer: Лекарството ни за Covid-19 може да е готово до края на годината

Кандидатът за антивирусна терапия, наименуван PF-07321332, предотвратява репликацията на вируса в клетките

Главният изпълнителен шеф на " Пфазйер " (Pfizer) Алберт Бурла съобщи във вторник, че изпитваното от компанията перорално антивирусно лекарство за лекуване на Covid-19 при първи признаци на болестта може да бъде готово до края на годината, " в случай че всичко върви добре ", заяви БНР.Говорейки пред бизнес телевизия CNBC, Бурла изясни, че компанията е постигнала прогрес в клиничните си изследвания на лекарство с дребни молекули и че чака лекарствените регулатори да работят бързо, откакто медикаментът бъде напълно тестван. Той добави, че Pfizer ще осведоми обществеността за напредъка на лекарството " към лятото ".

Преди месец фармацевтичната компания Pfizer Inc стартира ранен стадий на изпитване в Съединени американски щати на перорална антивирусна терапия против Covid-19, която може да бъде предписана на пациенти при първите признаци на инфекцията. Кандидатът за антивирусна терапия на Pfizer, наименуван PF-07321332, е протеазен инхибитор, който предотвратява репликацията на вируса в клетките.

Понастоящем ремдесивир на компанията Gilead Sciences е единственото антивирусно лекарство против Covid-19, утвърдено в Съединените щати.

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) е издала и незабавно позволение за интравенозната лечения на компанията Eli Lilly - бамланивимаб (bamlanivimab) независимо и в композиция с етезевимаб (etesevimab), както и комбинирана терапия на Regeneron.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР