Кандидатът на управляващите Пламен Георгиев очаквано бе избран от парламента

...
Кандидатът на управляващите Пламен Георгиев очаквано бе избран от парламента
Коментари Харесай

Пламен Георгиев оглави новия антикорупционен орган

Кандидатът на ръководещите Пламен Георгиев предстоящо бе определен от Народното събрание за ръководител на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Единственият му кандидат бе Николай Николов , повдигнат от Българска социалистическа партия. Досега Георгиев бе началник на комисията за конфискация - Комисия за лишаване на противозаконни добитото имущество, а Николов на Комисията за попречване и определяне на спор на ползи.

Георгиев бе определен с 148 гласа " За " от 218 дали своят вот. Против бяха 66, а 4 се въздържаха. Николов събра единствено 79 " За ".

Припомняме, че Комисията за противопоставяне на корупцията беше основана в края на 2017 година по силата на Закона за битка с корупцията по високите етажи на властта. Парламентът избира ръководителя, след което той показва екипа си - един заместител и трима членове. Мандатът ѝ е шестгодишен.

По време на дебатите от Българска социалистическа партия сложиха под подозрение независимостта на Пламен Георгиев , в случай че бъде определен на поста ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество. Кристина Сидорова - заместник-председател на антикорупционната парламентарна комисия напомни част от професионалната биография на Пламен Георгиев като прокурор.

Как мина дебатът в Народното събрание прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР