Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев е

...
Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев е
Коментари Харесай

Методи Андреев: И майката на Васил Терзиев е офицер от Държавна сигурност, а нейният баща е бил служител на МВР – Видин

„ Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев е наследник и внук на Държавна сигурност и Министерство на вътрешните работи освен на квадрат, а и на куб – в дословния смисъл на думата. Още след номинацията му стана ясно, че дядото Васил, брат му Тодор и синовете им Александър и Павел са висши фрагменти на комунистическата Държавна сигурност. Избраникът на ПП-ДБ не отхвърли тази информация, разгласи единствено, че няма от какво да се тормози, а партиите, които са застанали зад него, знаят това. Но очевидно проблем има, тъй като преди месец Васил не сподели на софиянци, че и по линия на майка си е от червен жанр, обвързван с тоталитарните репресивни служби на комунистическия режим “.

Това разкри пред БГНЕС първият началник на комисията по досиетата и някогашен депутат Методи Андреев. Той се базира на информация от някогашни чиновници на Държавна сигурност, които са работили с майката на Терзиев.

Иглика Цекова Вельова била дълготраен кадър – офицер в отдел 06 на Първо главно управление (на ДС) на Държавна сигурност. Всъщност това е осведомителният и изчерпателен център, в който постъпва цялата секретна информация от всички структури на Държавна сигурност и Министерство на вътрешните работи в страната.

Майката на Васил години наред е разполагала с достъп до свръхсекретна и значима информация, до която не са допускани инцидентни лица. Оказва се обаче, че и дядото на Васил по майчина линия – Цеко Вельов Цеков, е кадрови чиновник на Министерство на вътрешните работи – Видин.

„ Васил можеше да разгласи самичък тази информация и да бъде открит и почтен със софиянци, а не обществото да събира за него и фамилията му обстоятелства от разнообразни странични източници – трохичка по трохичка. Така се основава опция и за заблуждение и за допускане на грешки, в това число и за раждане на подправени вести “, счита Андреев.

Той е сюрпризиран и от отговорите, които Васил Терзиев дава в съвсем всичките си изявленията до момента – претендира за цялостно отваряне на досиетата, с цел да нямало повече секрети и злоупотреби.

„ Но този младеж си опонира тежко – повече от месец Терзиев мълчи за апела на проверяващия публицист и издател на уеб страницата desebg.com Христо Христов. Той прикани Васил, откакто няма от какво да се тормози и да крие дружно с татко му Александър и чичо му Павел да дадат достъп на откриватели до кадровите досиета на бащите си – партизаните-генерали Васил и Тодор, само че и до личните си. Те не са обществено отворени и налични и могат да бъдат прочетени единствено с тяхно единодушие.

До този миг Васил, татко му и чичо му мълчат, а претендират за цялостно осветление. Сега младият предприемач би трябвало да изиска същото и от майка си. Нейното кадрово дело и на татко ѝ Цеко евентуално са не по-малко забавни “, споделя Андреев. „ Но фактът, че Васил мълчи по тази тематика и не желае въобще да я разяснява демонстрира недвусмислено нерешителност и терзание, от това което се крие в архивите “, съобщи Андреев.

Той упорства още един път водачите на Политическа партия и главно на Демократична България да премислят кандидатурата на Терзиев, тъй като е компрометирана и е насмешка с десния електорат и жертвите на комунизма.

„ С тази съмнителна кандидатура те действително рекетират и изнасилват десния гласоподавател в София “, споделя Методи Андреев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР