Кандидатът на Демократическата партия за вицепрезидент на САЩ Камала Харис

...
Кандидатът на Демократическата партия за вицепрезидент на САЩ Камала Харис
Коментари Харесай

Силният човек зад Байдън Камала Харис уважи суфражетките в първата си победна реч

Кандидатът на Демократическата партия за вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис отпразнува избора си за първата жена, достигнала до Белия дом в историята на страната и даде обещание да отстрани бариерите, тъй че други дами да могат да доближат тази позиция, оповестява „ Дойче Веле “.

В прочувствена тирада за победа във Уилмингтън, Делауеър, Харис благодари на американците, че гласоподаваха за „ вяра, единение, благовъзпитание, просвета и истина “, с цел да вкарат „ нов ден “ в страната.

“Може да съм първата жена в тази роля, само че няма да бъда последната. Защото всяко малко момиченце, което ни гледа довечера, вижда, че това е страна на опциите ”, сподели Харис.

Облечена в бяло, сходно на суфражетките, в година, когато се отбелязва стогодишнината от правото на дамите да гласоподават в Съединени американски щати, Харис увери, че нямаше да стигне до мястото, където е, в случай че не бяха тези активистки и милионите американки, взели участие в изборите тази година.

Поклон пред дамите от американската история!

Тя също по този начин почете “поколения дами, чернокожи, азиатски, бели, латиноамерикански и индиански дами през цялата история, които проправиха пътя за довечера. ”

„ Жени, които са се борили и са се жертвали толкоз доста за тъждество, независимост и правдивост за всички, в това число чернокожите дами, които постоянно се подценяват, само че се оказват гръбнакът на нашата народна власт “.

Харис имаше обръщение към всяко дете в страната, без значение от пола: „ Мечтайте с упоритост, водете с разбиране и смейте да гледате на себе си по метод, по който другите не са ви виждали, просто тъй като в никакъв случай не са го виждали преди “.

Все още сенаторът от Калифорния изнесе речта си директно преди изявата на Джо Байдън – новоизбрания президент, съгласно прогнозите на огромните американски медии, и му благодари, че е “имал дързостта ” да “избере жена за собствен вицепрезидент ”.

“Ще се опитам да бъда вицепрезидент, който Джо Байдън беше за президента Обама: предан, почтен и квалифициран, пораждащ се всеки ден, мислейки за вас и вашите фамилии ”, подсигурява тя.

Харис даде обещание да работи “за избавяне на животи и победа на пандемията ”, за възобновяване на стопанската система и битка с климатичната рецесия и за “изкореняване на систематичния расизъм в правосъдната система и обществото ”, след вълната от митинги тази година в Америка.

Изказването й стартира с откъс на водача на придвижването за цивилен права Джон Луис, който умря тази година: „ Демокрацията не е страна, а акт “, и тя я употребява, с цел да разсъждава върху „ битката и жертвата “, с цел да отбрани тази форма на ръководство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР