Кандидат-студентите в Юридическия факултет за трета поредна година ще могат

...
Кандидат-студентите в Юридическия факултет за трета поредна година ще могат
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Правителството не върви в добра посока

Кандидат-студентите в Юридическия факултет за трета поредна година ще могат да аплайват единствено с оценка от матурата. Хората бяха привикнали че би трябвало да положат доста тежки кандидатстудентски изпити. Мисля, че оценките от матурите са сериозен изпит, които се организират релативно вярно. Не мисля, че през тези две години студентите са с по-лоши индикатори. Наблюдаваме голям брой искащи за едно място. Това сподели деканът на Юридическия факултет в СУ " Св. Климент Охридски " проф. Даниел Вълчев пред NOVA.

Вълчев означи, че тази година 1/4 от студентите не приключват с випуска си.

Бившият министър на образованието разяснява и концепцията на премиера Кирил Петков за разпределяне на 200 хиляди лева стипендия на студенти за образование в чужбина.

Скептичен съм към концепциите на премира Петков. Когато управляваш е значимо да мислиш редовно, не да хвърляш хрумвания, които не биха довели до нищо значително. Трябва да създадем България място, в което нашите деца ще желаят да се върнат. Колкото по-добре за живеене, работа и реализация стане България, толкоз повече хора ще желаят да се връщат, добави още Вълчев.

По думите му е откриването на Културния институт „ Иван Михайлов “ е бил извънредно неудобен жест.

" Това не е типаж на културен деятел. Можеха да се намерят имена, които да обединят двете страни, не да ги разделят ", добави още той.

Относно обстановката с Република Северна Македония, Вълчев съобщи, че страната ни доста от дълго време е трябвало да разгласи ясната си политика.

" Какво желаеме от Република Северна Македония. Българската политика е била ха насам, ха натам. България не можа да свикне с това, че е член на Европейския съюз. Трябва да слагаме ясно и разбираемо своите ползи и да ги разбираем на нашите сътрудници. България е най-заинтересованата страна Македония да стане част от Европейския съюз. Не можахме да формулираме ясни претенции, които да са изпълними. Не можахме да убедим нашите сътрудници, че българският народен интерес е явен във връзка с Република Северна Македония ", добави още някогашният учебен министър.

" България не би трябвало да дава единодушие за започване на договаряния със Северна Македония. Трябва да създадем взаимопроникване с тях. Македонците не са неприятни хора ", сподели още той.

" Правителството не върви в посока, която да донесе положително на България. Не знам дали ще останат на власт. За пръв път имаме министър-председател, който има единствено идеология, няма натура ", означи Вълчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР