Канадският външен министър Франсоа-Филип Шампан заяви, че Канада не признава

...
Канадският външен министър Франсоа-Филип Шампан заяви, че Канада не признава
Коментари Харесай

И Канада не признава победата на Лукашенко на последните избори в Беларус

Канадският външен министър Франсоа-Филип Шампан съобщи, че Канада не признава резултатите от президентските избори в Беларус и приканва за нови, " свободни и почтени " избори, съобщи БГНЕС. Преди това публично същата позиция.
От канадското външно министерство обявиха, че са разговаряли с опозиционния претендент за президент на Беларус Светлана Тихановская и са изразили поддръжката си за народа на Беларус.
 Лукашенко предложил на опозицията ново броене на гласовете Лукашенко предложил на опозицията ново броене на гласовете
Александър Лукашенко съобщи пред съветски медии, че е предложил на опозицията гласовете да бъдат преброени още веднъж след президентските избор...
" Ние не признаваме резултатите от тези фалшифицирани президентски избори в Беларус и призоваваме за свободни и почтени избори ", съобщи министър Шампан в обява в Twitter.
Канадският външен министър означи, че Канада приканва ОССЕ да организира " задълбочено следствие " на президентските избори в Беларус.
" Канада се причислява към своите сътрудници в интернационалната общественост в осъждането на насилието над мирните протестиращи в Беларус ", сподели още Шампан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР