Канадецът Денис Шаповалов достигна дебютен полуфинал в турнирите от Големия

...
Канадецът Денис Шаповалов достигна дебютен полуфинал в турнирите от Големия
Коментари Харесай

Шаповалов на първи полуфинал в Лондон след драма срещу Хачанов

Канадецът Денис Шаповалов доближи дебютен полуфинал в шампионатите от Големия шлем, откакто победи Карен Хачанов от Русия с 6:4, 3:6, 5:7, 6:1, 6:4 в четвъртфинален конфликт от мъжката скица на Уимбълдън.

И за двамата тенисисти това бе едвам второ присъединяване на четвъртфинал в Шлема, като те направиха равносилен дуел, само че в последна сметка 10-ят подложен Шаповалов се наложи в пет сета. В първата част 22-годишният канадец осъществя единствената си опция за пробив, с цел да поведе в резултата, само че във втория сет Хачанов доминираше и реализира два пробив, с цел да изравни. Третият сет бе доста оспорван, само че в самия му край руснакът съумя да стигне до пробив, с цел да се приближи на един сет от успеха. Шаповалов се активизира и тотално доминираше в четвъртата част, в което даде единствено един гейм на противника си, а в решаващия пети сет канадецът още веднъж бе по-активен и още веднъж съумя да осъществя единствения пробив, с цел да стигне до крайния триумф след три часа и 25 минути игра.

Статистиката акцентира преимуществото на Шаповалов, който приключи с 59 уинъра против 48 непредизвикани неточности, до момента в който салдото на Хачанов бе отрицателен - 31/50. Канадецът, който до този миг не бе преодолявал втория кръг на Уимбълдън, записа и добра успеваемост при офанзивите си на мрежата - 29 извоювани точки от 40 опита.
По този метод Шаповалов доближи първия си полуфинал в шампионатите от Големия шлем, а там негов противник ще бъде международния номер 1 Новак Джокович, който по-рано през днешния ден записа чиста победа над Мартон Фучович.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР