Канада е сключила споразумение с авиокомпании, за да може да

...
Канада е сключила споразумение с авиокомпании, за да може да
Коментари Харесай

Канада праща самолети, за да прибира гражданите си по света

Канада е сключила съглашение с самолетни компании, с цел да може да прибере жителите си, сподели министър председателят Джъстин Трюдо.

Първият полет на Air Canada до Мароко е за този уикенд, съобщи Трюдо на конференция. Планирани са и полети за Перу и Испания. Правителството ще заплати спомагателните разноски, с цел да върне хората в страната, сподели той.

В обособен брифинг за медиите министърът на външните работи Франсоа-Филип Шампан съобщи, че държавното управление ще даде до 5000 $ на всеки канадски жител, блокиран в чужбина, с цел да закупи самолетен билет за у дома или да остане на мястото си комфортно по време на пандемията на ковид. " Няма да е допустимо да се подсигурява завръщането на всички канадци ", предизвести той.

Трюдо съобщи, че Канада е в мощна фискална позиция и има опция да вложи повече капитал в стопанската система, в случай че е належащо. По-рано тази седмица неговото държавно управление показа пакет от 82 милиарда $ (57 милиарда долара), с цел да смекчи икономическия удар. Това може да докара до бюджетен недостиг за Канада от над 100 милиарда $ тази година.

В петък Трюдо съобщи, че над 500 000 души, или към 2,5% от работната мощ, са безработни поради рецесията и се допуска, че нацията към този момент е в дълбока криза.

Страната към този момент затвори границите си.

Самият министър председател разгласи, че е в карантина ни ще работи краткотрайно в изолираност, защото брачната половинка му е измежду далите позитивна проба за ковид.

Болните в Канада са 1087, а 13 други са умряли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР