Кампанията за освобождаване на Крим е важен, но не единствен

...
Кампанията за освобождаване на Крим е важен, но не единствен
Коментари Харесай

Генщабът на ВСУ: Целта за 2023-та е населението на руските градове да усети войната

Кампанията за освобождение на Крим е значим, само че не единствен фактор за успеха на Украйна във войната с Русия. Това обявиха главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни и първият заместник-председател на Комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната рада генерал-лейтенант Михаил Забродски в публикация за " Укринформ “ " Перспективи за военните акция през 2023 година: украински взор “.

Според създателите, даже в случай че полуостровът бъде освободен от руснаците, остава заплахата от тяхното пренасяне на други територии и нов стадий на борба.

" Нищо не може значително да попречи на мъчителното, само че напълно действително предислоциране на Черноморския флот във военноморската база Новоросийск на източното крайбрежие на Черно море, а военното наличие на агресора в района ще бъде непокътнато дружно със опасността от ракетни удари. Същото може да се допусна и за потреблението на съветската авиация, да вземем за пример, летищата Приморско-Ахтарск и Ейск. Загубата на доста количество материални ресурси за въоръжените сили на Руската федерация ще има единствено краткотраен резултат. Загубите в персонален състав и техника, най-малко във връзка с числеността, руснаците могат да компенсират с течение на времето “, се отбелязва в публикацията.

Авторите считат, че едвам след 2023 година ще може да се приказва за нов стадий на борбата със загуба на човешки животи, запаси и нерешителен резултат. За да не се случи това, Украйна би трябвало да се опълчи на врага със способността си да работи по сходен метод и на сходна отдалеченост.

" Разбира се, става дума за доставка от сътрудниците за въоръжените сили на Украйна на оръжейни системи или избрани типове муниции с подобаващ обхват. Това се отнася освен и не толкоз за някои имена, като да вземем за пример ракетата MGM-140B ATACMS Block 1A за РСЗО Himars. Трябва да се предприеме сложен метод за превъоръжаване на артилерията, ракетните войски, тактическата авиация и Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна и други съставни елементи на тяхната мощност. Дискусията би трябвало да бъде за създаване или надграждане на качества, а освен за количеството въоръжение и техника за бригадите, които се възнамерява да бъдат превъоръжени “, се отбелязва в публикацията.

Авторите обръщат внимание на обстоятелството, че съветското общество не възприема мъчително загубите, неуспехите и цената на тази война, защото не изпитва следствията от нея. В същото време сполучливите старания на Въоръжените сили на Украйна за физическо прекачване на бойните дейности на територията на краткотрайно окупирания Крим демонстрират, че обстановката може да бъде изменена.

" Задачата на Въоръжените сили на Украйна за 2023 година е да направи тези усеща по-изострени, естествени и много осезаеми за руснаците и другите окупирани територии, макар забележителното разстояние до задачите “, считат създателите на публикацията.

Те акцентират, че би трябвало да се постави завършек на безнаказаността на руснаците. Всичко може да се промени трагично с обмисляне и вярна работа със страните сътрудници на Украйна.

" Интегрирано, с подобаваща вероятност, оборудването и превъоръжаването на украинските въоръжени сили с оръжейни системи от подобаващ диапазон би трябвало да се трансформира в мечтаната смяна на играта. Само в случай че салдото се изравни във връзка с обсега на средствата за поразяване и по този метод се разхлаби избраният център на тежестта на съперника, може да се приказва за повратен миг в хода на войната. С подобаващите средства оперативната и стратегическата вероятност за 2023 година ще наподобява друга. Наличието даже на самата опасност от потребление на оръжия с подобаващ обхват от украинските въоръжени сили ще принуди Руската федерация да прегледа по друг метод характера, хода и резултата от нашата борба “, считат Залужни и Забродски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР