Кампанията за местните избори се очертава още от първите дни

...
Кампанията за местните избори се очертава още от първите дни
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Не може да се прави кампания с общи приказки

Кампанията за локалните избори се обрисува още от първите дни като общи приказки без конкретика по проблемите. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в изявление за Българска национална телевизия.
„ Кандидатите за кметове на ГЕРБ за локалните избори в огромните градове са кметове, които са от няколко мандата и са създали доста за градовете си. Те са одобрени като персони. Пожелавам им триумф. Не се колебая в триумфа им, тъй като това, което са създали за градовете си, е очевидно и се надявам хората да го оценят “, уточни тя.
На въпрос ще работи ли Народното събрание обикновено поради изборите, Караянчева уточни, че следва да се види какъв брой депутати ще бъдат кандидат-кметове и ще се направи разбор с сътрудниците ѝ от другите парламентарни групи на председателски съвет. „ За в този момент сме говорили вероятно една или две седмици преди изборите Народното събрание да не работи, само че към момента следва да се разисква “ сподели още Караянчева.
По мотив рецензиите на Мая Манолова към работата на Народното събрание Караянчева уточни, че ще забележим акция на рецензии. „ Аз отговорих на рецензиите на Мая Манолова, тъй като постоянно сме съдействали. Количеството на законите не дава отговор на качеството, тъй като даже народни представители от опозицията не припознаха нейните закони, само че това, което е положително, сме го внесли в Народното събрание. Това съдействие сред Народното събрание и Манолова беше доста динамично и аз се удивлявам на нейната реакция. Не ѝ прави чест да приказва по този метод, само че тя към този момент влезе в предизборна акция и виждаме каква акция се обрисува още от първите дни – общи приказки без конкретика по проблемите на София, тъй като тя няма визия какво се случва през последните години. Тя се изправя против един претендент като госпожа Йорданка Фандъкова, която има извънреден опит и доста ясна визия за бъдещето на София, тъй като това, което е направено за града, не е по никакъв начин малко “, добави тя. По думите й не може да се прави акция с общи приказки и това ще се види в хода на акцията.
„ Участвала съм в доста акции и съм видяла по какъв начин се водят – без причини и с общи приказки. За евроизборите през цялата акция и доста преди нея имаше доста нападки, черен ПР и кавги, които завършиха незабавно след изборите. Интересът спадна. Всичко е кампанийно , с цел да се концентрира публичното внимание и да се вдигне равнището на неприятното отношение към претендента “, сподели още Караянчева.
„ Властта изморява, само че през всички тези години, в които управляваме, несъмнено сме допускали неточности. Но на доста места аз споделям, че ние сме покрай хората и знаем какви са техните проблеми. Така даже да се допусне неточност, може да бъде поправена. Няма по-добър коректив от хората. Те знаят какво желаят и ти можеш да им обясниш какво може да стане.
Явяването на избори и търсенето на доверие от хората, което постоянно сме получавали, е значимо. Надявам се да получим доверието им, тъй като сме били постоянно почтени към тях. Никога не сме поемали задължения, които не може да осъществим “, добави тя. По думите ѝ локалните избори са мажоритарни и кметовете са най-близо до своите гласоподаватели и би трябвало да знаят какво те желаят. „ Аргументите са главното нещо, тъй като, обещанията не постоянно могат да се изпълнят. Когато имат ясни причини и ясно построен проект до каква степен можеш да стигнеш и какво можеш да направиш без да лъжеш и да влизаш в популистки пояснения, нещата се получават “, сподели още тя. =
„ Не бива да свързваме кметските избори с ръководството в страната. Сигурна съм че госпожа Фандъкова ще покаже добър резултат и ГЕРБ завоюва София. Управлението е устойчиво. То е във възходяща позиция и икономическият растеж, вложенията и даже заплатите се трансформират Всяко тримесечие имаме нарастване на междинните работни заплати. Безработицата също е ниска. Не бива да се свързва с локалните избори ръководството “ уточни Караянчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР