Кампанията на МС срещу ценообразуването е насочена изцяло срещу веригите

...
Кампанията на МС срещу ценообразуването е насочена изцяло срещу веригите
Коментари Харесай

Търговските вериги: Целият държавен апарат е насочен срещу нас

Кампанията на Министерски съвет против ценообразуването е ориентирана напълно против веригите и то без съответни доказателства. Това съобщи пред Българска национална телевизия Николай Вълканов, изпълнителен шеф на Сдружение за съвременна търговия. Според него от самото начало се приказва за разбор на пазара и цените, а никой не демонстрира този разбор.

Целият държавен уред е ориентиран против нас, безапелационен е Вълканов.

" Всяка интервенция на свободния пазар евентуално е взривоопасна, още повече, че в тази ситуация се настройва цялата страна против един бранш, който дава работа на над 80 000 души ", сподели той.

" Нападките, които се хвърлят върху нас, могат да бъдат открити от съответните контролни органи, а не от лица, които ги декларират от общественото пространство ", добави Вълканов.

Той подозира, че по-скоро става въпрос за административен напън и съобщи, че за това дали има нелоялни търговски практики би трябвало да открият контролните органи.

Вълканов сподели, че съгласно статистиката цените на храните за 2022 година са увеличени с 28% още при производителя. От сдружението приканиха цените да се ревизират по цялата верига - от производителя до щанда.

" Не можем да се фокусираме единствено върху цените в магазина. Цените в магазина в последна сметка са функционалност на това какви са доставните цени от доставчика, без значение дали е български и задграничен, тъй като огромна част от стоките са вносни ", сподели той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР