Кампанията на БНТ Прозорец към родината ще помага на българчетата

...
Кампанията на БНТ Прозорец към родината ще помага на българчетата
Коментари Харесай

Над 4 тона книги събра кампанията на БНТ Прозорец към родината

Кампанията на Българска национална телевизия " Прозорец към родината " ще оказва помощ на българчетата в чужбина да пазят жив българския език с над 4 тона събрани книги, учебници и пособия. Събирането им завърши преди броени дни, а броенето им към момента продължава. И въпреки към момента да няма прецизен брой заглавия, уредниците считат, че това е една от най-успешните акции на Българска национална телевизия. Пътят на книгите към учебните заведения в Европа стартира на 2-ри октомври.


По-малко от месец след началото на образователната година всички дарени книги, учебници и пособия ще отпътуват към българските учебни заведения в 15 европейски страни.Те са предопределени за възпитаници от първи до седми клас.
Мария Чолакова, отдел " Маркетинг ", Българска национална телевизия: Смело мога да кажа, че това е една от най-успешните акции на Българска национална телевизия. Ние чакахме може би 4 пъти по-малко книги и принадлежности да съберем. Включиха се ужасно доста учебни заведения и институции, частни лица.
Организаторите споделят, че дарените книги са най-вече нови или доста непокътнати. Това демонстрира и високата отговорност на хората към задачите на акцията.

Мария Чолакова, отдел " Маркетинг ", Българска национална телевизия: Това е публичната задача на Българска национална телевизия. Ние по тази причина работим. Не е ли това смисълът - да запазим българщината по целия свят. Много се веселя, че хората по този начин припознаха тази акция.
След хилядите събрани книги до момента, на първи ноември - Денят на националните будители акцията ще продължи. Сред задачите на втория стадий от " Прозорец към родината " е да подтиква творчеството измежду децата и този път ще обхване и страни отвън Европа.

Вижте повече за акцията "Прозорец към родината "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР