Кампанията ''Операция: Плюшено мече'' подари усмивки на деца и възрастни

...
Кампанията ''Операция: Плюшено мече'' подари усмивки на деца и възрастни
Коментари Харесай

Кампанията, сбъдваща детски мечти: „Операция: Плюшено мече“ премина с топлина, сълзи от щастие и усмивки

Кампанията ''Операция: Плюшено мече'' подари усмивки на деца и възрастни от обществени институции с дарове за Коледа.

В бургаското село Орлинци до детската градина асфалтов път съвсем няма, само че добрината на донорите стигна до всяко дете в точния момент.

Снимка: bTV

„ Децата посещават постоянно градината. По принцип селото е доста оскъдно, няма занаят. Децата се радват на всичко. Всяко дете си пожелава играчка за Коледа. Аз от напълно друга позиция поръчах на всяко дете яке, поръчах им кошнички, долни дрехи - неща от които в действителност имат потребност “, изясни Таня Тодорова, шеф на детската градина в село Орлинци.

Снимка: bTV

„ Хората си споделят – „ не е детска играчка “, само че действително през зимата да имаш топло яке е доста по-важно от една детска играчка. Това че ние сме тук – носим усмивки и благополучие. Сега ще поиграем с тях. Това е наслада и за тях, и за нас “, добави Дафина Георгиева, координатор на акцията за Бургас.

Бургаска болница още веднъж подари коледно въодушевление на младите родители

Подаръци се раздадоха и във Велико Търново.

" Операция: Плюшено мече " радва децата в за обществени услуги за деца и младежи от 2015 година.

Снимка: bTV

„ За разлика от по-малките деца, нашите деца, по този начин, както си ги назоваваме,се радват дълго време. Дори и лятото. Във всяко едно начинание, в което би трябвало да употребяват подаръка, те се сещат къде са го получили, какво са изпитали тогава, тъй като чувствата при тях са на доста мощно, високо равнище “, изясни Миглена Енчева, шеф на комплекса за обществени услуги.

Снимка: bTV

„ Истинско задоволство е, когато си работил за тези подаръци три месеца и в деня, в който ги подаряваш, обираш тези страсти от децата. Запечатват се тези моменти в фотоси и показваш на донорите, които са се погрижили тези дарове да доближат до децата “, добави Таня Трифонова, доброволец към ''Операция: Плюшено мече ".

Положителни страсти провокираха мечтаните дарове у децата от Центъра за настаняване от фамилен вид в Карлово.

Децата в дома са от 5 до 17-годишни. Те с боязън разопаковаха огромните кутии. В тях откриха мечтаните дарове.

„ За нас страстта е от време на време малко повече сълзи, от време на време повече наслада, организация и лутане, само че най-после е доста красиво и топло. Започват да те прегръщат, тъй като си им извършил малко предпочитание “, изясни Марта Косева, доброволец в „ Операция: Плюшено мече “.

Зад идеята ''Операция: Плюшено мече'' стои Михаела Стойкова.

„ Моята баба е била сирак. Самата концепция си я заимствах от Лондон, където бях студент и участвах в сходна самодейност преди доста години - към този момент 16. Когато се прибрах в България, взех решение да направя нещо сходно тук “, сподели тя.

Снимка: bTV

''Операция: Плюшено мече'' се провежда за 16-а поредна година. Кампанията тази година събра 11 477 подаръка за дребни и огромни в потребност от цялата страна.

Снимка: bTV

„ То е доста характерен апел на сърцето. Човек или е подготвен да го направи, или не. Интересно е и вълнуващо. Помня първия път, когато аз участвах в сходна самодейност и тогава трябваше да изпълня една кутия от обувки с дарове за дечица, които в никакъв случай няма да видя. Кутията е стигнала някъде в другия завършек на света – Африка или на различен континент. Беше доста вълнуващо, макар че не знаеш къде ще дойде подаръкът, кой ще го отвори, по какъв начин ще се почувства, може да си представиш “, добави създателят на съдружие „ Операция: Плюшено мече “.

В самодейността се включиха българи у нас и в чужбина.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР