Кампания за опасностите от употребата на психоактивни вещества проведоха гимназисти

...
Кампания за опасностите от употребата на психоактивни вещества проведоха гимназисти
Коментари Харесай

Кампания против дрогата в ОУ „Гео Милев”

Кампания за заплахите от използването на психоактивни субстанции организираха гимназисти от ПГ по битова техника в гр. Пловдив. Този понеделник представители на Ученическия  съвет посетиха ОУ „ Гео Милев ”, където обясниха на по-малките възпитаници какви са другите типове опиати и какви резултати има върху човешкия организъм наркозависимостта.

Инициативата на възпитаниците от ПГ по битова техника е част от тяхната дългогодишна акция „ Направи положително ”, която се организира по традиция през ноември и декември. Дискусията бе проведена с посредничеството на педагогическите съветници от двете учебни заведения Марина Татарова и Красимира Златарева.

Костадин Костадинов от 8б, Ивайла Иванова от 10а, Атанас Георгиев от 11а и  Павел Иванов от 12а от Ученическия съвет отделиха от персоналното си време, с цел да могат да обяснят на по-малките какви са рисковете от наркозависимост, къде биха могли да потърсят помощ, какви са типовете легални дроги и какво е Снус.

„ Последният месец на годината е необикновен миг, който отваря сърцата и мислите към положителното, към съпричастността. Проблемът с опиатите е съществено предизвикателство за обществото и е значимо да се обсъжда  с децата в ранна възраст. Учениците от ПГБТ показаха казуса пред по-малките възпитаници с огромна угриженост, като акцентираха на обстоятелството,  че опиатите могат да имат съществени последствия за здравето, образованието и бъдещето им ”, съобщи шефът на ПГБТ Гергана Георгиева.

Тя посочи, че акцията за положителното поражда по концепция на Ученическия съвет преди 4 години с концепцията да бъде обърнато внимание на всички благородни жестове на състрадание и съпричастност към хора в неравностойно състояние или в потребност.

В предходните акции учениците писаха есета, разкази по действителни истории за положителни каузи, организираха благотворителни акции в друг формат. Заършек на тазгодишната е благотворителният базар с домашно приготвена храна. Средствата от него ще бъдат дарени за добра идея по решение на Ученическия съвет в професионалната гимназия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР