Кампания, помогнала за спасяването на 18 хиляди дървета, ще бъде

...
Кампания, помогнала за спасяването на 18 хиляди дървета, ще бъде
Коментари Харесай

Варненска еко кампания си постави цел – 20 хиляди спасени дървета

Кампания, помогнала за спасяването на 18 хиляди дървета, ще бъде прекъсната след над 20 години битие.Ниската изкупна цена на суровината и нарасналите разноски за гориво на екипа, който осъществя екоинициативата „ Лист по лист “, вършат все по-трудно продължаването й.

„ Лист по лист “ е акция за разделно събиране и преработване на хартия, осъществена от Обществен център за околна среда и стабилно развиване от 2000 година насам. Oбединява напъните на варненци за предаване на непотребна хартия за преработване.

500 дървета са избавени от изсичане за първите шест месеца на тази година с помощта на напъните на варненци. Благодарение на 68 участници в акцията, за шестмесечието са събрани над 29 тона отпадъчна хартия. Включиха се офиси, компании, учебни заведения, детски гради, домсъвети и фамилии. Своя принос за спасяването наняколкодървета даде и екипът наДарик Варна- с предаденитепрез годините над 200кг непотребна хартия.

До тук акцията е помогнала за спасяването на близо 18 хиляди дървета. От Обществения център за околна среда и стабилно развиване твърдят, че екоинициативата ще действа през идващите две години, до постигане на задачата от 20 хиляди избавени от отрязване дървета.

Още за самодейността на варненските екоактивисти – в прикачения аудио файл.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР