Камионите, които изчакват своя ред за преминаване през граничния пункт

...
Камионите, които изчакват своя ред за преминаване през граничния пункт
Коментари Харесай

Буферен паркинг ще поема чакащите за Дунав мост тирове

Камионите, които изчакват своя ред за прекосяване през граничния пункт " Дунав мост4 при Русе и Гюргево, ще бъдат поемани от буферен паркинг, който ще се обособи на бул. " България ". Това ще стане с новата организация на придвижването на камиони в региона на Дунав мост, която ще стане факт до две седмици.

Това решението е взето на среща в сряда с представители на всички заинтригувани институции. До нея се стигна откакто предходната седмица малко след Дунав мост на пътя сред Русе и Мартен при тежка злополука, поради погрешно правещ противоположен завой тир, починаха възпитаник и ученичка починаха, а други две девойки и лидерката на изхвърчелия пи удара от пътя автомобил бяха тежко ранени.

Областният шеф на Русе Галин Григоров заяви, че се планува камионите, които желаят да преминат " Дунав мост ", да не изчакват към този момент на опашка на бул. " Тутракан ", в сектора сред Мартен и Русе, а в региона на интернационалния бул. " България ".

Причината е, че колоната от тежкотоварни транспортни средства ежедневно попречва естественото прекосяване и е причина за пътни произшествия, изясни той.

Предвижда се в региона на интернационалния бул. " България " община Русе да обособи буферен паркинг, който ще побира над 100 камиона. Ще има и светофарна уредба, която да ги пропуща поетапно към " Дунав мост ", когато трасетата на граничния пункт са свободни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР