Камионът, в който 18 мигранти от Афганистан загинаха от задушаване

...
Камионът, в който 18 мигранти от Афганистан загинаха от задушаване
Коментари Харесай

В Бургас задържаха трима заподозрени, свързани със смъртта на 18-те мигранти край Локорско

Камионът, в който 18 мигранти от Афганистан починаха от задушаване край София, е с търговишка регистрация.

От София е постъпило разпореждане да бъдат арестувани лица в Бургас, които са свързани със случая, научи Euronews Bulgaria. Трима души са арестувани за 24 часа, не са им повдигнати още обвинявания. Това съобщи Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена работа

„ В момента 34 оживели, които по техните думи са афганистанци, се разпитват в Националната следствена работа. На някои от тях им се оказва здравна помощ в съответните лечебни заведения “, сподели Сарафов.

Той уточни, че сега работят 10 следователя от Националната следствена работа, прокурори от Прокуратурата и чиновници на Министерство на вътрешните работи. „ Иззели сме следи, 16 броя ДНК следи. Това значи, че ще установим кой е карал камиона и кой е бил в него. Нямам никакво подозрение, че ще установим кои са причинителите на това злочинство, на тази каналджийска активност, довела до гибелта на 18 почтени души “, сподели Сарафов.

Той уточни, че все още има трима арестувани. На тях към момента не са им повдигнати обвинявания. „ Провеждат се взаимни дейности на следствието, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи в три адреса както в София, по този начин и в провинцията. Претърсват се домовете на тези, които са обвинени и които сега са арестувани за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Ще ги подложим на различаване, ща създадем разбор на отпечатъци и 16 проби от ДНК. Ако излезе, че някой от тях е бил в този камион, той ще бъде притеглен като обвинен “, сподели още Сарафов.

По неофициална информация единият от арестуваните е притежател на камиона и сега той се разпитва в Бургас.

Случаят идва единствено ден откакто министър Демерджиев сподели, че КПП-тата остават, а до дни у нас се чака представител на Европол, който се занимава точно с мигрантските групи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР