Камионът, който се взриви на Кримския мост, може да е

...
Камионът, който се взриви на Кримския мост, може да е
Коментари Харесай

Камионът камикадзе от Керченския мост превозвал поръчка от и...

Камионът, който се взриви на Кримския мост, може да е бил ръководен от 52-годишния Махир Юсубов. Това оповестява Life.ru, цитирайки информацията от Telegram канала h. Камионът е притежател на племенника на Махир - Самир Юсубов.

Според информацията от 6 октомври водачът на камиона не се е свързвал с околните си.



Източник от от правоохранителните органи е декларирал пред , че " водачът не е знаел за плануваната терористична офанзива ". Той получил поръчка за превозване на торове по интернет.

 отбелязва, че последната спирка на товарното транспортно средство е село Стрелка, което се намира в регион Темрюк на Краснодарския край. В момента в дома на Махир Юсубов тече обиск, прецизира се и маршрутът на камиона.



От своя страна пленникът Самир, чиято благосъстоятелност е транспортното средство, пусна видеообръщение в Telegram, на което изяснява, че няма нищо общо със случилото се.

" Аз, Самир Юсубов, нямам нищо общо със случилото се на Кримския мост ", декларира младежът и също удостоверява информацията, че камионът е бил ръководен от чичо му.

" През целия си живот той се е занимавал с транспорт на товари ", изяснява още Самир. 



Междувременно стана ясно, че руският президент Владимир Путин е подписал декрет за усилване на ограниченията за отбрана на Кримския мост, енергийния мост и газопровода от Краснодарския край до Крим. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл, откакто камион се взриви на Кримския мост рано денем, предава TACC.

Путин е възложил организацията и координацията на ограниченията по отбраната на моста и газопровода на Федералната работа за сигурност.

Според указа, който влиза в действие от датата на подписването, това се прави за повишение на успеваемостта на ограниченията за отбрана на транспортния преход, енергийния мост и газопровода през Керченския проток.
" Много експлозиви "
Пенсиониран почитан специалист по взривни субстанции от английската войска назовава бомбения атентат на Керченския мост " шедьовър на тайния бойкот ". " Липсата на явни вреди от експлозиви/шрапнели по пътното платно допуска, че не са употребявани въздушни оръжия ", сподели той в диалог с кореспондента на Би Би Си Пол Адамс.

Пенсионираният военачалник от австралийската войска Мик Райън написа в профила си в Twitter, че за сходно сриване на мост са нужни доста експлозиви - няколко души не биха могли да " облекат " толкоз доста. Експертът отбелязва, че това ще изисква и добре премислен проект за гърмеж, защото стоманобетонните мостове са най-стабилни от всички. " Няколко камиона или ракети/бомби могат да доближат тази цел, в случай че са тъкмо ориентирани към верните елементи на моста ", счита Райън.

Официалната съветска версия за случая гласи, че на моста се е взривил камион. Според изказването на Националния антитерористичен комитет на Русия той е запалил седем резервоара с гориво във влака и е провокирал отчасти сриване.

На моста, най-малко публично, работи строга система за сигурност. Всеки камион, който влиза на Кримския мост, се ревизира за експлозиви. На входовете са ситуирани стационарни комплекси за радиотехническа инспекция ST-6035, които ревизират транспортните средства за съществуване на взривни субстанции. Държавното дружество " Департамент за ведомствена сигурност на Министерството на превоза на Русия " има контракт за защита на моста, който коства десетки милиони рубли годишно, написа съветската редакция на Би Би Си.

" Версията с камион е разумна, защото дава отговор на въпроса с доставката на огромни количества експлозиви ", споделя израелският боен специалист Давид Генделман пред съветската работа на Би Би Си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР