Камерата на Oppo Find X3 Pro е способна да снима

...
Камерата на Oppo Find X3 Pro е способна да снима
Коментари Харесай

Смартфон с 60x микроскопска камера заснема и невидимото


Камерата на Oppo Find X3 Pro е способна да снима обекти, невидими с невъоръжено око
(снимка: Oppo)

Смартфон с микроскопска камера, предлагаща 60-кратно нарастване, беше разгласен от китайския производител на телефони Oppo. Устройството предлага толкоз детайлно приближение, че може да снима обекти, които са невидими с невъоръжено око.

Така да вземем за пример с сходна камера човек може да види и снима нишките, от които са изтъкани конците на дрехата му. За да се случи това, камерата би трябвало да се приближи на към 3 милиметра от обекта на снимане, заяви. Могат да се видят обособените пиксели на фотография, отпечатана с фото-принтер.

При сходно приближение – 3 милиметра разстояние – нормално самото тяло на смарт телефона засенчва обекта, който следва да се снима. Затова има дребна рингова мълния към микроскопската си камера – с нея осветява обектите, които се снимат със супер-приближение.

Oppo Find X3 Pro е оборудван с неповторима микроскопска камера
(снимка: Oppo)

Разбира се, тук остава отворен въпросът какво приложение в всекидневието има сходна камера. Все отново тя може да бъде от изгода за техници, които работят с микроелектроника и друга фина техника и постоянно им се постанова да снимат дребни повреди, да вземем за пример дребни пукнатини, скъсани нишки и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР