Камерън използва визитата си в Египет, за да отбележи, че

...
Камерън използва визитата си в Египет, за да отбележи, че
Коментари Харесай

Дейвид Камерън предупреди Иран колко е опасно да покровителства х...

Камерън употребява визитата си в Египет, с цел да означи, че би трябвало да стане " напълно ясна (за Иран) заплахата " от насърчаването на йеменската формация да атакува плавателни съдове, които минават по въпросния стратегически търговски маршрут.

 

Боен транспортен съд на английската войска - ескадреният миноносец " Даймънд " (HMS Diamond), към този момент се включи в интернационална интервенция за отбрана на товарни кораби, а Камерън загатна за по-значимо присъединяване на страната в задачата. Той сигнализира, че продължаването на офанзивите би нанесло вреди на световната стопанска система, показва ДПА.

 

Ако Червено море стане прекомерно рисково, плаващите сред Азия и Европа кораби биха били принудени да се пренасочат от Суецкия канал към маршрут около южния бряг на Африка, понасяйки обилни финансови загуби.

 

" Даймънд D34 ", който е от серията английски високотехнологични ескадрени миноносци " Тайп 45 ", е част от Операция " Пазител на благоденствието " за отбрана на корабоплаването от дронове и ракети, изстреляни от йеменска територия под контрола на хутите. 

 

" Участват доста страни, Англия е измежду учредителите и ще дава свои бойни кораби в услуга на тази интервенция. Морската сигурност и свободата на мореплаване са жизненоважни. Жизненоважни са за Египет. Жизненоважни са за Англия. Както и за целия свят. Другият вид е да допуснем търговията да бъде нарушена, да бъдат блокирани доставките, да настъпи икономическо разбъркване и комплициране ", сподели още Камерън на взаимна конференция в Кайро с египетския външен министър Самех Шукри.

 

" Ние не можем да позволим това да се случи. Ето за какво Операция " Пазител на благоденствието " е от такава значимост. Англия е домът на Международната морска организация (International Maritime Organization, IMO - бел. ред), тъй че ние одобряваме тази задача извънредно съществено ", добави някогашният министър-председател на Обединеното кралство.

 

" Като комерсиална нация ние сме на всички места по света и аз мисля, че това е от значително значение освен за нас, само че и за всички. Ето за какво ние освен ще създадем инвестиции в тази интервенция, само че и ще дадем на Иран напълно ясно да разбере, че е рисково да предизвиква своите прокси групоривки да атакуват кораби. Това би трябвало да спре ", безапелационен бе Камерън.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР