Камено постепенно се съвзема след наводненията. Това обяви кметът на

...
Камено постепенно се съвзема след наводненията. Това обяви кметът на
Коментари Харесай

Кметът на Камено: До седмица 24 от наводнените къщи ще са като нови

Камено последователно се съвзема след наводненията. Това разгласи кметът на най-сериозно потърпевшата община след потопа в края на предишния месец – Жельо Вардунски.

„ Бялата техника съвсем е раздадена на всички поданици. Има хора, които не са били в домовете си и са отсъствали по някакви аргументи, само че те са доста дребна част. На тях в допълнение ще им бъде закупена техника за към 5 000 лева Средствата ще дойдат от отпуснатите от Община Варна 10 000 лева ”, сподели градоначалникът, написа Флагман.бг.

Около месец след водната буря хората ще могат да посрещнат най-светлия празник – Рождество Христово в изцяло ремонтираните си домове. Вардунски посочи, че доставките на избрани строителни материали и влагата малко са забавили ремонтните действия. 

„ В момента се ремонтират 24 жилища на хора, които живеят непрекъснато в тях. Малко се забавихме заради влагата и доставката на стъклопакетите, другояче хората към този момент щяха да са в реновирани стаи. Мисля, че до седмица ще станат нещата. Остава да се направи само фина шпакловка. Ако беше лятото, до момента щяха да са не запомнили, че са наводнени ”, разяснява Вардунски.

Кметът на Камено означи, че поетапно се възвръща и потърпевшата инфраструктура.

„ В момента вършим краткотрайно възобновяване на инфраструктурата. Получихме 600 000 лева с разпореждане на Министерски съвет. Изграждаме краткотрайни пътища и мостове за достъп на хората до домовете им. Според мен беше основана една стройна организация. Още на втория ден започнахме да работим интензивно по разчистване на калта и на боклуците, тъй като имаше заплаха от заразни болести. Бяха разказани всички мъртви животни. Скоро хората ще бъдат обезщетени дори и за нерегистрираните животни, само че е открити, че са умрели след наводненията ”, съобщи Жельо Вардунски.

Той не пропусна да изкаже признателност и на всички доброволци, взели участие в акциите по почистването на ударените от бедствието села.

„ Радвам се, че успяхме да реагираме бързо. Първите дни съвсем не сме спали. Създадохме щаб, който да управлява дейностите по разчистване на наводнените села. Бързата реакция се дължи на сериозна организация. Много хора също пристигнаха да оказват помощ, за което желая да им благодаря ”, посочи Вардунски.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР