Към встъпването ми в длъжност на 04 май 2017 г.

...
Към встъпването ми в длъжност на 04 май 2017 г.
Коментари Харесай

Валентин Радев: Бях длъжен да сключа договор за колите на МВР

" Към встъпването ми в служба на 04 май 2017 година беше налице завършена процедура за извършена социална поръчка за доставка на коли - с Решение от 20 април 2017 година "

Това написа в профила си във Facebook някогашният вътрешен министър валентин Радев във връзка разразилият се скандал с доставката на коли за Министерство на вътрешните работи.

" Решението беше в процедура по обжалване (делото в Комисия за защита на конкуренцията е формирано на 4.05.2017 г.) и има влезнали в действие Решения на Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд. И двата способени органи са постановили решения, с които са открили, че не са налице нарушавания при осъществяване на процедурата по възлагане на публичната поръчка. Тези две решения ми дадоха убеденост, че процедурата е изцяло законосъобразна и аз, в качеството ми на възложител, бях задължен да сключа контракт. След Решението на Върховния административен съд, като орган, осъществяващ правосъден надзор върху процедурите, възлагани по реда на Закон за обществените поръчки, не беше налице ни минимум подозрение за съществуване на нарушавания, както и нямаше правно съображение за неприключване на процедурата със подписване на контракт ", написа още Радев.

" Защо и по какъв начин служебното държавно управление е избрало този реализатор и има ли нарушавания, за които ОЛАФ алармира, е работа на българската прокуратура. Политическите интриги във връзка тази социална поръчка удостоверяват само безсилието на основателя им в борбата за втори президентски мандат и подценяването интелигентността на българския гласоподавател ", приключва някогашният вътрешен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР