Към този момент не се виждат никакви индикации за проблеми

...
Към този момент не се виждат никакви индикации за проблеми
Коментари Харесай

Александър Александров: Няма необходимост „Топлофикация“ да влезе в пестелив режим на работа


Към този миг не се виждат никакви индикации за проблеми за „ Топлофикация София “ във връзка със спрените доставки на съветски газ, съобщи в предаването „ Тази заран “ Александър Александров – изпълнителен шеф на сдружението.

„ Имаме постоянно подписан контракт с публичния снабдител „ Булгаргаз “ и все още има всички уверения от тях, че притока на газ няма да спре. Имаме създадени спешни проекти при положение на вероятно прекъсване на газа и да преминем на работа на мазут “, изясни Александров.

„ Имаме и законодателството, което ни задължава да имаме аварийно гориво за избран интервал от време, което може да бъде употребявано “, сподели още той.

Изпълнителният шеф на „ Топлофикация София “ означи, че смяната на цената на парното в идващия отоплителен сезон зависи от решенията, които ще вземе КЕВР при започване на юли. Смятам, че биха могли да имат триумф с минимално нарастване на цената на топлинната сила, означи той.

„ Към този миг няма нужда да влезем в спестовен режим на работа. В сериозен миг, когато в действителност доставките на газ бъдат прекъснати, имаме избрани количества мазут, с които можем да работим в продължение на 30-40 дни. Към момента такава нужда няма “, съобщи Александър Александров.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР