към правителството на Кирил Петков и Продължаваме промяната излезе на

...
към правителството на Кирил Петков и Продължаваме промяната излезе на
Коментари Харесай

ГЕРБ сезирала МВР и ДАНС за купуван от "Продължаваме Промяната" руски газ през посредник

към държавното управление на Кирил Петков и " Продължаваме промяната " излезе на конференция през днешния ден партията на Бойко Борисов ГЕРБ. След като през вчерашния ден Борисов съобщи, че наследникът му като постоянен министър-председател е нарушил закона, неподписвайки от Съединени американски щати, както и ненамирайки слотове за тяхното разтоварване, през днешния ден Делян Добрев от ГЕРБ за следващ път упрекна държавното управление " Петков ", че до момента в който се борело за спиране на връзките с съветската компания " Газпром ", в действителност е купувало природен газ от нея посредством медиатори и на по-висока цена.

" От цялата тази скица печелят " Промяната " и " Газпром ", а губи българското общество ", заключи някогашният енергиен министър Делян Добрев, който нарисува схемата, по която съгласно ГЕРБ кабинетът на Кирил Петков е купувал от " Газпром " на по-висока цена през медиатори.

По остарелия контракт с " Газпром " България е трябвало да купува природен газ от " Газпром " за 86 евро на куб.м., обаче кабинетът " Петков " купувал на цена от 110 евро от румънската компания WIEE, съобщи Добрев. По думите му румънското сдружение е 100% благосъстоятелност на швейцарското отделение на " Газпром ". За доказателство Томислав Дончев от ГЕРБ сподели фактури за осъществени заплащания през румънска дъщерна компания на " Газпром " - WIEE. Според Делян Добрев изводът е, че разликата сред 86 и 110 евро, която той е пресметнал на 28%, се прибира като комисионни от офшорни компании на " Продължаваме промяната " и на самото " Газпром ".

Добрев съобщи, че преди два месеца партията му е сезирала Министерство на вътрешните работи и Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) за въпросните дейности на държавното управление " Петков " и добави, че от " Продължаваме промяната " би трябвало да кажат за какво вместо за 86 евро са купували газ от румънската дъщерна компания на " Газпром " на 110 евро. Добрев изрази безпокойство, че сигналът им е " заметен под килима " и разгласи, че ГЕРБ е пратила писмо на служебния министър на Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев с искане да ревизира до каква степен е стигнала преписката.

Бойко Борисов пък заключи, че " най-изгодното държавно управление в интерес на Русия е това на Кирил Петков ". Попитан за


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР