Към откриването на 77-ата сесия на Общото събрание на ООН

...
Към откриването на 77-ата сесия на Общото събрание на ООН
Коментари Харесай

ООН като инструмент на политиката на САЩ

Към откриването на 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк

В сегашната невиждана борба сред груповия Запад и Русия, Вашингтон се стреми да употребява всички налични средства и способи, с цел да нанесе оптимални вреди на Москва. В това отношение структурата на Организация на обединените нации не прави изключение - тогавашната авторитетна интернационална организация, се е трансформирала в конструкция, изцяло следена от Съединени американски щати.

Един от многото образци за това беше опитът Русия да бъде лишена от договорите за потребление на нейните самолети в полза на Световната продоволствена стратегия ( WFP - World Food Program ), както и за мироопазващи и политически задачи.

От 2001 година главният снабдител на авиационни услуги за Организация на обединените нации е съветската компания „ ЮТейр “ ( UTair). В продължение на две десетилетия нейните самолети и хеликоптери са потвърдили своята надеждност и непридирчивост и в най-тежки условия на употреба, а летателният и механически състав - най-високи умения и професионализъм.

Разбирайки значимостта на задачата, стояща пред тях, водачите и техниците приготвят и извършват полети до отдалечени региони на страни, където няма летищна мрежа и навигационна поддръжка. Днес 30 съветски хеликоптера и 32 самолета с наши екипажи работят в полза на Организация на обединените нации и на първо място за Продоволствената стратегия.

От 2014 година насам Организация на обединените нации е трансферирала повече от 2,3 милиарда $ по сметките на UTair за услугите, предоставени при доставка на филантропични товари, здравна евакуация и други задания. Работата на нашите летци непрекъснато получава възторжени мнения,

Ситуацията стартира да се трансформира коренно с началото на СВО. Украинската делегация в централата на Организация на обединените нации бомбардира секретариата с писма с искане за преустановяване на договорите с Руската федерация. Натискът беше толкоз мощен, че на 8 март ръководителят на отдела за оперативна поддръжка на Организация на обединените нации ( UN Department of Operational Support, точно тази конструкция извършва контракти за поддръжка на авиацията) беше заставен да изпрати съответния меморандум до генералния секретар.

В меморандума се признава, че спирането на съдействието с съветската компания ще докара в случай че не до цялостно прекъсване на активността на доста задачи на Организация на обединените нации, то до доста огромни проблеми в тяхната активност. Освен това е невероятно бързо да се откри реализатор, кадърен да обезпечи нужния брой самолети, а цената на услугите ще се усили 3-4 пъти.

Украинската делегация продължи да търси съдружници и ги откри. Оказа се, че това е самият шеф на WFP, който на 2 август изпрати меморандум до генералния секретар на Организация на обединените нации, призовавайки го неотложно да прегледа въпроса за отвод на услугите на Utair и замяната им с „ всяка неруска “.

Като опрощение е представен бюлетинът на ИКАО от 15 юни, в който Москва е упрекната в нарушение на Чикагската спогодба за гражданската авиация от 1944 година Особено отвращение провокира решението на съветското управление от 14 март да пререгистрира гражданските пътнически самолети, които са били на лизинг.

ICAO, а по-късно и ръководителят на WFP, сложи ултиматум на Русия - да извърши условията до 14 септември, в противоположен случай всички самолети и хеликоптери, наети от Организация на обединените нации, ще бъдат спрени. В името на спазването на условията за авиационна сигурност! И нищо, че самолетът е съветско произвеждане, екипажите са съветски, за лизинг на Ирландия и Бермудите не може да се приказва. Ключовата дума е съветски и това е задоволително.

На 23 август е изпратена поръчка за присъединяване в търга до евентуални реализатори. Тук е неуместно да се търси логичност. Целта може да се наблюдава ясно - да навредите и разрушите Русия по всевъзможен метод, даже в случай че това изисква издърпване на стола, на който седите, непосредствено отдолу под вас.

Кой е този обезверен човек, който оглавява най-голямата филантропична организация, само че е подготвен да спре работата й и да обрече на апетит стотици хиляди хора в най-бедните страни в света? Отговорът изяснява цялата композиция - това е американецът Дейвид Бийзли ( David Beasley ), който се реалокира на директорския стол на WFP напряко от кабинета на губернатора на Южна Каролина.

Остава да прибавим, че на 16 декември 2021 година, по време на пленарната сесия, Общото заседание на Организация на обединените нации утвърди импортираната от Русия резолюция за „ Борба с прославянето на нацизма, неонацизма и други практики, които способстват за ескалацията на актуалните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и свързаната с тях назадничавост “. Само две страни в света постоянно се опълчват на приемането на резолюцията (т.е. в отбрана на неонацизма и сходни практики) - Съединени американски щати и Украйна.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР