Към настоящия момент, около 60 % от наличните магистрали, и

...
Към настоящия момент, около 60 % от наличните магистрали, и
Коментари Харесай

Как Тодор Живков строеше пътища без европари СНИМКИ

Към сегашния миг, към 60 % от наличните автомагистрали, и доста повече от наличните пътища, са завещание от социализма. И да напомним – те са издигнати, без еврофондове и без да се молим някому за лепта, написа "Флагман ".

Как Тодор Живков построи автомагистралите, без европари?

На първо място, при Живков, доста по-малко се е крало. И сега не е по-различно. Европейски Съюз не може да озапти даже лапането на еврофондовете, и си затваря очите. Националните средства пък ги управлява същото държавно управление, дето ги краде. Така с едни и същи пари, се реализират доста по-малко автомагистрали и пътища.

На последващо място, Живков е имал разполагаем Строителни и Транспортни войски. Т.е. доста жива мощ, която е работела за страната, в подмяна на приемане на поминък след това. Няма нищо неприятно тази процедура да се възвърне. Добре е да напомним, че тя не е въведена от „ комунистите “, а от Александър Стамболийски. Одобрена и прилагана е при всички „ буржоазни “ и „ царски “ държавни управления преди 9 септември. Отречена е едвам при неолибералната офанзива над българското общество в последните години.

И не на последно място – американският модел е да се употребяват пандизчии за работа по автомагистралите. Нашите затвори безусловно са претъпкани. Ако един пандизчия работи, той понижава присъдата си са 1/3. Очевидно по-възпитателно е да изкараш 2/3 от присъдата, работейки, в сравнение с да излежиш цялата, бездействайки по койките.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР