Към настоящия момент има привлечени обвиняеми 6 човека, това заяви

...
Към настоящия момент има привлечени обвиняеми 6 човека, това заяви
Коментари Харесай

Прокуратурата за случая Локорско: Шестима души са привлечени като обвиняеми към момента

Към сегашния миг има привлечени обвинени 6 индивида, това съобщи зам.-градският прокурор Христо Кръстев за случая край Локорско.

От Прокуратурата са изпратили гледище следствието да се води от Националната следствена работа.

Първият човек е с букви В. К., който е уредник на ОПГ за привеждане през границата на лица, които нямат позволение от полицията, с цел да преминат. Той е управлявал и тази незаконна група през 2022 и 2023 година Предвижда се наказване от 5 до 15 години. Привлечен е към наказателна отговорност и за второ закононарушение - подкрепяне за престояване на територията на страната, на хора, минали границата.

Организаторът на незаконната група е неведнъж осъждан, вкллючително ефеткивна присъда за каналджийство. Той е арестуван до 72 часа като от Прокуратурата ще изискат непрекъсната мярка " задържане под стража " и му е неразрешено да напуща България.

Вторият е с букви П. Я. и е осъждан за обири.

Третият е с букви Т. Т., взел участие в каналджийство. осъждан за ръководство на МПС след приложимост на алкохол и обири.

И за двамата също ще бъде поискана непрекъсната мярка " задържане под стража ".

За четвъртия обвинен има информация, че е напуснал страната, откакто е схванал за трагичния случай край Локорско, а към този момент е издадена европейска заповед за ареста му.

Петият участник е с букви Х. Д. като с изключение на за каналджийство е привлчен като обвинен и за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице.

Той също е арестуван до 72 часа и има постановена възбрана да напуща България като не разполага и със удостоверение за ръководство на МПС.

Шестият е водачът на камиона с букви А.А. Участие в ОПГ, каналджийство и предизвикваме на гибел по несъобразителност са трите му обвинявания, акцентира Христо Кръстев.

Има възможност още лица да бъдат привлечени към наказателна отговорност, посочи още зам.-градският прокурор на София.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР