Към настоящия момент Българската агенция за инвестиции може да създаде

...
Към настоящия момент Българската агенция за инвестиции може да създаде
Коментари Харесай

Янев: Българска агенция за инвестиции може да създаде мост от големия бизнес към малките фирми


Към сегашния миг Българската организация за вложения може да сътвори мост от огромния бизнес към дребните компании.

Това съобщи изпълнителният шеф на БАИ Стамен Янев по време на конференция „ Перспективи пред стартъпите в България “ в границите на Sofia Startup Expo 2018), съобщи кореспондент на БГНЕС.

Българската организация за вложения има две основи функции - да промотира България като капиталова дестинация и в същото време да подкрепя вложителите, напомни Янев.

„ Същевременно сякаш започващите компании са отвън нашия фокус, само че от известно време започнахме да се фокусираме и върху тях. По този метод може най-добре да промотираме България. Една започваща компания може да бъде съответен план, който може да бъде показан на мечтаните от нас огромни вложители, които да застанат зад него и да получим сериозна компания “, изясни Стамен Янев.

Изхождаме от позицията, че дребните на следващия ден ще станат огромни и сме длъжни да изхождаме от тази общественост, посочи той.

„ Затова и с огромно предпочитание участваме в няколко работни групи за създаване на разнообразни ограничения за започващите компании. Същевременно доколкото е допустимо подкрепяме и тяхната външна изява като вземат участие в разнообразни мероприятия в България и чужбина “, сподели изпълнителният шеф на Българската организация за вложения.

Един главен инструмент за започващите компании е Националният иновационен фонд. „ Ние сме част от ръководещия орган, както и изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия. Оперативните стратегии също са част от наличните ограничения. Създаването на екосистемата също е главният инструментариум, който да насърчи започващите компании “, уточни Янев.

Той съобщи, че към сегашния миг Българската организация за вложения може да сътвори мост от огромния бизнес към дребните компании. Същевременно започващите компании да откриват контакт с някои от стратегическите вложители и да вземат участие в мероприятия у нас и по света, сподели още изпълнителният шеф на Българската организация за вложения./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР