Към момента заболеваемостта във Варна е доста по-ниска от средната

...
Към момента заболеваемостта във Варна е доста по-ниска от средната
Коментари Харесай

Варна посреща пика на грипа през януари и февруари, няма ваксини в аптеките

Към момента заболеваемостта във Варна е много по-ниска от междинната за страната. Тя е 76 на 10 000 души, до момента в който в страната е 118, 72 на 10 000 души. Болните за интервала от 26 ноември до 2 декември са били 252 за Варна.

Затова сега мотив за безпокойство няма, грипната атака се чака не по-рано от началото на идната година през месеците януари и февруари. Това изясни за Varna24.bg   д-р Янка Драганова, шеф на дирекция " Надзор на заразните заболявания “ към Регионалната здравна ревизия.

" Като цяло българинът не залага на имунопрофилактиката, само че проблем тази година е и това, че в аптечната мрежа на Варна и региона няма противогрипни ваксини. Това е проблем като цяло и за страната. Най-честите усложнения за Варна все още са ларингити и бронхити ", сподели доктор Драганова.

Тя предложи като превантивни ограничения против болестите да се заобикаля контакта с заболели хора, да се проветряват пространствата по-често, да се съблюдава добра персонална хигиена. В детските градини са спуснати указания за недопускане на деца с остри респираторни болести, температура и други признаци на недобро здравословно положение. 

Като рекомендация още специалиста даде потреблението на богата на витамини храна и грижа за повишение на имунитета, с цел да можем по-лесно да се оправим с вирусите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР