Към момента в R3 влизат 160 участника Австрийската банкова група

...
Към момента в R3 влизат 160 участника Австрийската банкова група
Коментари Харесай

Австрийската Raiffeisen Bank влезе в блокчейн консорциума R3

Към момента в R3 влизат 160 участника

Австрийската банкова група Raiffeisen Bank International (RBI) се причисли към блокчейн-консорциуму R3. " Благодарение на присъединяване ни в R3 ще можем да обменяме информация и по-ефективно да си спомагаме с сътрудниците, което ще се отрази позитивно на скоростта, сигурността и функционалността на нашите иновационни блокчейн-решения. Използването на софтуерните платформи като Corda ще ни даде опция да получим нови познания, които ще залегнат в основата на инфраструктурата на бъдещите търговски решения въз основата на технологията на разпределения указател ", разгласи пълномощният представител на RBI Михаел Хелерер.
В рамките на партньорството банката ще се концентрира върху създаването на иновационни платежни решения, основаване на приложения за финансовия пазар, цифрова идентификация, комерсиално финансиране, решения при интервенциите с скъпи бумаги.
Към момента в R3 влизат 160 участника от целия свят, които съставляват най-различни типове бизнес, в това число финанси, обезпечаване, търговия и нови технологии.
Използваната от консорциума платформа Corda съставлява тясно профилиран инструмент, създаден за финансовите организации. Ключова специфичност на Corda е това, че платформата не употребява блокчейн по общоприетия метод, а ползва така наречен нотариален нод.
Платформата Corda цели понижаване на разноските при реализирането на другите бизнес интервенции, което се реализира посредством транзакции чрез смарт-контракти. Последните, от своя страна, обезпечават високо равнище на конфиденциалност и сигурност.
Още по тематиката 08 Септември 2016 | Първи световен осигурител внедрява блокчейн технологиите в бизнеса
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР