Към момента сме установили, че убийството е извършено на 16

...
Към момента сме установили, че убийството е извършено на 16
Коментари Харесай

Убиецът на младата Калина пробвал да се самоубие и през 2015 г., отново след раздяла с приятелка

Към момента сме открили, че убийството е осъществено на 16 януари, във вечерните часове. Убийството е осъществено в апартамент, благосъстоятелност на жертвата.

Това сподели на конференция ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова във връзка тежкото ликвидиране в столичния квартал "Банишора ". "На причинителя ще бъде повдигнато обвиняване по член 115 и ще бъде арестуван до 72 часа. след приключването на този период ще бъде поискана непрекъсната мярка "задържане под стража ". Жертвата и причинителят са се познавали от скоро - от към 3 месеца. Веднага са заживели дружно в жилището на жертвата. По събраните доказателства може да се откри, че са имали проблеми в последните дни и жертвата е желала да се разделят. Извършителят се е свързал с татко си и другарка, като е оповестил, че е направил ликвидиране и си е прерязал вените. Сиганалът е получен в Министерство на вътрешните работи и от бащата, и от неговата другарка, като се подхванати незабавни дейности. Вратата на жилището е рязбита. Жертвата е открита гола на дивана, облеклата й са били разхвърляни. Имало е бутилки от алкохол. Извършителят е открит в другата стая, гол до кръста, легнал на леглото. През 2015 година причинителят още веднъж е правил опити за самоубийство, още веднъж след разлъка с другарка. Това не е станало на територията на България. Информацията, която имаме е, че не са му предписани лекасртва, само че е е доста прочувствен. Назначени са доста експертизи. Ще се обяснява и дали причинителят е употребявал опиати. На база събраните доказателства установихме, че причинителят е почнал през последните дни да пие хапчета. Нямаме информация преди този момент да са му изписвани медикаменти. Първоначалната експертиза сочи, че починалата е удушена ", разкри още тя.

В конференцията присъединяване взе и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев. "Първият сигнал е получен в 18.00 часа от бащата на причинителя. Веднага са подхванати дейности по взломяване на вратата, за да се избегне самоубийство. В 18.43 е получен втори втори сигнал, от близка другарка на причинителя, която също твърди, че той ще се самоуби. Нараняванията му не са съществени. Колегите от отдел убийства беседват с него. Той е споделил, че е пил медикаменти и алкохол и не си спомня по какъв начин е умъртвил приятелката си. Предполагаме, че решението за убийството е взето непринудено, на база ревнивост. Според нас става въпрос за неустойчив човек. Конкретният мотив за ревността е получен СМС от жертвата, с който причинителят е желал да се запознае, само че това не е станало. Не сме получавали никакви сигнали за домашно принуждение. Направил е два опита да се самоубие с въздушен револвер, само че раните са му повърхностни. Има и порезна рана на китката, която също е повърхностна ", сподели още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР