Към момента са задържани 6 лица, сред които и един

...
Към момента са задържани 6 лица, сред които и един
Коментари Харесай

От прокуратурата разкриха подробности за спецакцията в завод Арсенал

Към момента са арестувани 6 лица, измежду които и един настоящ чиновник на цех " Арсенал ", който е изнасял от територията на завода елементи от оръжията, които след това са били сглобявани и продавани, като парите са били плащани авансово. Това разгласи на брифинг и.ф. ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров във връзка с акцията в Казанлъшко, предаде кореспондент на Novini.bg.

,,При приемане на поръчката съответното оръжие е сглобявано и предоставяно на клиента. Извършени са претърсвания на адресите на лицата, където бяха открити упоменатите оръжия и даже една убита кафява мечка, което също е закононарушение по Наказателния кодекс, защото в тази ситуация се касае за бракониерска дейност``, съобщи още Петров и добави, че автоматите са били продавани и със заглушители, като евентуално купувачите са били най-вече бракониери.

,,В случая приказваме за ниско равнище на надзор в самия цех " Арсенал ", тъй че при всички случаи управлението на предприятието ще бъде санкционирано``, уточни Димитър Петров.

,,Информацията за тази проведена незаконна група постъпи към края на лятото на предходната година и оттова стартира следствие. Както стана към този момент ясно, един от участниците е настоящ чиновник в завода " Арсенал ". Всички арестувани са престъпно проявени. Един от тях е с влезнала в действие присъда. В хода на работата се появиха данни, че служителят на " Арсенал " е правил опити да реализира вербовки по отношение на други чиновници, само че нямаме данни нещата му да са се получили, само че несъмнено е бил деен в тази връзка``, обясни по случая и зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев.

,,Говорим за незаконен бизнес за да се прибавят спомагателни приходи. Това не е някаква сериозна терористична формация. Нямаме данни за изнесени подготвени оръжия, само че арестуваните имат нужните механически знания, с цел да сглобяват оръжия отвън територията на завода``, приключи Темелакиев.


ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: