Към момента ръчното обработване на документацията и оценката на щетите

...
Към момента ръчното обработване на документацията и оценката на щетите
Коментари Харесай

Корейски застрахователи ще използват изкуствен интелект при оценка на щетите при ПТП

Към момента ръчното култивиране на документите и оценката на вредите може да се проточат месеци

Корейският институт за развиване на застраховането (KIDI) създава система, основана на изкуствения разсъдък, която ще помогне на застрахователните компании по-бързо да пресмятат цената на вредите при пътно-транспортни катастрофи. От KIDI показват, че работят интензивно над първия стадий от новаторската разработка. Системата, наречена On-line Service-a (AOS-a), ще проучва изображенията на повредените коли за по-точна оценка на вредите. AOS-a ще може и да разпознава регистрационните номера на участвалите в ПТП возила и ще преглежда застрахователните данни, което ще понижи времето, належащо за култивиране на застрахователната рекламация. Към момента ръчното култивиране на документите и оценката на вредите може да се проточат месеци.
Институтът работи над програмата от септември 2018 година и към този момент е извършил 81% от тестванията, нужни преди стартирането на системата. Очаква се още един кръг проби през втората половина на тази година.
Целта на двата теста е KIDI да разполагат с задоволително данни, които ще бъдат употребявани за по-нататъшно доработване на системата на основата на изкуствения разсъдък.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР