Към момента пожарът над село Хвойна се разраства, информира зам.

...
Към момента пожарът над село Хвойна се разраства, информира зам.
Коментари Харесай

Над 1500 декара борова гора са засегнати при пожара в Родопите

Към момента пожарът над село Хвойна се разраства, осведоми зам. -кметът на община Чепеларе инж. Стоян Кузмов.

" Когато задуха вятър се подвига върхово, само че на множеството места е низов. Над 1500 декара борова гора към този момент е изгоряла. На 5 места са разпределени 7 пожарни коли – 2 на славния път, 1 на местността „ Бели дол “ (намираща се в посока с. Студенец), 2 на м. „ Буково “, 1 на м. „ Овчарник “ и 1 в м. „ Под усое “, прибавя още инж. Кузманов.

В местността „ Буково “ пожарът е локализиран, т.е. овладян по този начин, че да не се разраства. Продължава работата на булдозерите, като към този момент има построен над 2 км нов път. Двата хеликоптера от авиобаза Крумово работят от 8:00 часа сутринта и разпръскват непрестанно огромно количество вода върху горящата гора ", споделя още той.

От Община Чепеларе изричат сърдечни благодарности към присъединилите се в гасенето на пожара и през днешния ден доброволци от всички краища на страната, към новодошлите подготвени доброволци от градовете София и Пловдив и към всички профилирани служби, които към този момент трети ден неуморно се борят да спрат огнената буря. " Благодарности и към всички хора, поискали да дарят средства и материали от градовете Пазарджик, Асеновград, Пловдив и така нататък ", се споделя още в известието на Община Чепеларе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР