Към момента пандемията е под контрол, броят на болните и

...
Към момента пандемията е под контрол, броят на болните и
Коментари Харесай

Здравният министър: Пандемията е под контрол, сега не се налагат нови мерки

Към момента пандемията е под надзор, броят на болните и на инфектираните не е толкоз огромен, няма драма в обстановката и към днешна дата не се постановат нови ограничения. Това сподели пред публицисти служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров, който посети Covid-зоната в Диагностично-консултативен център - 12 в столичния жк " Люлин-9 ".

Министерството на здравеопазването даде на центъра пулсоксиметри.

По думите на Кацаров, той изчаква отчет от основния държавен здравен контрольор за епидемиологичната конюнктура, като на база на експертния отчет ще вземе решение дали е належащо да се постановат нови ограничения.

До момента са разкрити 39 Covid-зони към медицински или диагностично-консултативни центрове в страната, по нашите панове и сметки в границите на седмица - две ще има най-малко 150 такива, отмерено разпределени географски в страната, сподели министърът.

Те ще са снабдени с нужната инсталация, с цел да се създадат всички нужни клинични и амбулаторни проучвания на пациентите, преимуществото е, че няма да се смесват пациенти.

Covid-зоните ще оказват помощ да се понижи натискът към лечебните заведения, те ще обслужват леки и средно-тежки случаи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР