Към момента няма заплаха от преки военни действия от страна

...
Към момента няма заплаха от преки военни действия от страна
Коментари Харесай

Тагарев: Има рискове България да бъде засегната по един или друг начин от руските действия

Към момента няма опасност от директни военни дейности от страна на Русия в България. Но има опасности България да бъде наранена по един или различен метод от съветските дейности. Това разяснява министърът на защитата Тодор Тагарев в ефира на Българска национална телевизия.

Откакто стартира спорът в Украйна рискът нарастна. В някои страни към този момент има паднали ракети, в единия случай имаше и жертва. Остатъци от дрон паднаха през вчерашния ден и на румънска територия. В последния месец Русия нападна украински пристанища на р. Дунав. Беше въпрос на време по кое време и Румъния ще бъде наранена от сходни дейности. Няма гаранция, че идващият път няма да бъде в български води. Към момента няма опасност от директни военни дейности от страна на Русия в България. Но има опасности България да бъде засегана по един или различен метод от съветските дейности, разяснява още министърът.

Той съобщи, че страната ни разисква разнообразни разновидности за отговор - от дипломатически до ускорено придобиване на брегови ракетни комплекси.

Турция не позволява никакви военни кораби в Черно море, в това число и съветски. Това е доста значим елемнт за недопускане на ескалация на напрежението в Черно море. Ангажиментите на нашите съдружници не са единствено с кораби, това може да става с приемане на разследваща информация, с авиация, която евентуално може да работи против морски цели, това може да стане и с брегови средства, те към този момент не са лимитирани от конвенцията, изясни Тагарев.

Тагарев акцентира, че решението за разполагане на многонационални бойни групи в Бълария е от 2014г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР