Към момента няма ескалация от страна на Русия, допълни държавният

...
Към момента няма ескалация от страна на Русия, допълни държавният
Коментари Харесай

Зеленски: Западът промени реториката си спрямо Украйна

Към момента няма ескалация от страна на Русия, добави президентът
На Запад се основава усещането, че в Украйна на следващия ден ще избухне война, само че това не е по този начин, съобщи президентът на страната Владимир Зеленски.

Зеленски прикани да се вършат премерени изявления по отношение на възможна война сред Русия и Украйна. Той съобщи, че не би трябвало да се основава суматоха към напрежението с Русия и вероятно навлизане на нейни войски, като акцентира, че най-големият риск за страната му е вътрешна дестабилизация. Той уточни, че все още няма ескалация от страна на Русия.

Украинският президент изрази недоволството си, че западните страни са трансформирали реториката по въпроса за енергийната сигурност на страната.

„ Вижте какъв брой бързо се трансформира реториката на западните страни. Вече никой не приказва за енергийната сигурност на нашата страна. Вече споделят: За какъв „ Северен поток-2 “ може да става въпрос, в случай че има ескалация? Това е някакъв тип хибридна война “, акцентира Зеленски.

Той разяснява и отхвърли на Германия да доставя оръжие на Украйна. Според него е значимо помощта да се дава, когато е нужна.

„ Това е сериозен сигнал и предизвикателство. Не поисквам на Германия и на нейните жители да почувстват това, което усещаме ние “, сподели Зеленски.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР