Към момента Министерството на външните работи не разполага с информация

...
Към момента Министерството на външните работи не разполага с информация
Коментари Харесай

МВнР: Няма държави, чиито Covid мерки биха повлияли на вота на 14 ноември зад граница

Към момента Министерството на външните работи не разполага с информация за страни, в това число с огромни български общности, където вътрешните ограничаващи ограничения за Covid-19 биха повлияли върху процеса на гласоподаване на 14 ноември, оповестяват от ведомството.

Секционните изборни комисии в чужбина и задграничните ни представителства са подхванали всички нужни ограничения, с цел да бъдат обезпечени изборните секции с дезинфектанти, маски и защитни загради, където е нужно. Там, където се изисква, ще има и чиновници, които да мерят температурата на гласоподавателите.

Външно министерство приканва всички български жители в чужбина да съблюдават противоепидемичните ограничения против разпространяването на ковид в съответната страна, в която ще упражнят правото си на глас.

Съветваме сънародниците ни да се осведомят за локалните ограничавания и правила, които ще важат в деня на изборите, от уеб страницата на Министерство на външните работи в рубриката „ Коронавирусът - по какъв начин да пътуваме “ на адрес:

Министерство на външните работи напомня, че на 14 ноември 2021 година българските жители в чужбина могат да упражнят правото си на глас в 751 секции в 68 страни. Първи ще отворят секциите в Нова Зеландия.

Вотът зад граница ще завърши в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г ., когато затворят секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада.

Министерството на външните работи показва своята откровена признателност към българските общности зад граница и техните доброволчески мрежи, с чието съдействие и интензивност стана допустимо организирането на вота в чужбина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР